Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Epidemian perustasolle siirtyminen merkitsee Imatralla koskinäytösten käynnistymistä, kesäteatteria ja urheilutapahtumia – Myös nuorisotilat avautuvat

Etelä-Karjala siirtyi maanantaina koronavirusepidemian perustasolle.

Imatralla se merkitsee koskinäytösten käynnistymistä 10. heinäkuuta alkaen, tiedottaa Imatran kaupunki.

Myös Imatran kesäteatteri pystyy pitämään esityksensä. Pokka pitää -näytöksiin otetaan katsojia puolet normaalimäärästä.

Aikuisten peli- ja ottelutoiminta on niin ikään jälleen sallittua. Urheilutapahtumissa järjestäjät ovat vastuussa turvallisuudesta ja tekevät päätökset katsojamääristä, kaupunki painottaa tiedotteessa.

Esimerkiksi Imatran Urheilijat aloittaa kesän yleisurheilukilpailut heti tänään tiistaina. Ukonniemen urheilukentällä järjestetään perinteiset lajipäiväkisat, joihin saatiin pikaisesti noin 70 osallistujaa. Kilpailut käynnistyvät kello 17.30.

Maskisuositus yhä voimassa

Tapahtumissa mukaan lukien koskinäytökset, katsomot ja kävelykadun konsertit, suositellaan edelleen maskien käyttöä.

Maskisuositus on edelleen voimassa myös joukkoliikenteessä.

Tiistaista lähtien ovat auki kirjastojen lehtilukutilat ja omatoimikirjastot. Myös kirjastojen ja museoiden henkilömäärärajoitukset poistuvat.

Aikuisten harrastustoiminta sallitaan jälleen sisätiloissa, kuten urheilutalolla. Nuorisotilat toimivat normaalisti.

Etätyösuositus elokuun loppuun

Työelämässä rajoitusten purku tapahtuu varovaisemmin. Etätyö- ja etäkokoussuositus on maakunnassa voimassa elokuun loppuun asti. Myöskään tyhy-tapahtumia ei vielä suositella.

Kouluissa vahva maskisuositus on kevään viimeisen kouluviikon ajan voimassa edelleen kaikille oppilaille 3. luokasta alkaen.

Myöskään valmistujaisjuhliin liittyvät suositukset eivät muutu. Esimerkiksi ylioppilaat juhlivat koululla ilman yleisöä, mutta tilaisuus striimataan koteihin suorana lähetyksenä. Suositus on edelleen, ettei ylioppilasjuhliin osallistuta kiihtymis- ja leviämisvaiheen alueilla eikä sieltä kutsuta vieraita Etelä-Karjalaan.