Katukanava: Anu Sepposen vastine rautalampilaisten poliitikkojen kirjoitukseen – "Mitään yllätyksiä ei ole tulossa, jos pääsen aloittamaan virassa"

Rautalammin poliitikot Jorma Kukkonen ja Pekka Hintikka (UV 15.10.) arvostelevat toimintaani, ja hämmästelevät tekemiäni työnhakuja. On tavanomaista, että kunnanjohtajat tavoittelevat urakehitystä. Tämä suotakoon myös muille kuin iältään nuorille kunnanjohtajille. Kohdallani kyse on perhesyistä, pääsy ikääntyviä vanhempiani lähemmäksi. Se ei tarkoita sitä, ettenkö olisi sitoutunut tehtävääni.

On outoa, että palkan ja ”irtisanomisajan palkan” määrittely ei edellyttäisi neuvotteluja ja yhteisymmärrystä. Erokorvauksesta, joka on kunnanjohtajan ainoa virkasuhdeturva, sovitaan johtajasopimuksessa, mikä syntyy neuvottelujen tuloksena. Prosessista on Kuntaliitto antanut oman ohjeistuksensa.

Neuvotteluyritykset Ruokolahden kunnan kanssa ovat olleet sanelua, eikä kunnalta ei ole tullut vastaantuloa mihinkään. Miksi johtajasopimukseen ei hyväksytä erokorvausta? Huomioitava on myös tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuskysymykset. Miksi ehdoissa tulisi poiketa vahingokseni verrattuna väistyneen kunnanjohtajan ehtoihin?

Tullessani Rautalammilla virkaan, sopimusehdot olivat kunnan kanssa yksimieliset, eikä palkkatoivettani kyseenalaistettu. Kun olin toiminut virassa noin 1,5 vuotta, sopimusta neuvoteltiin uudelleen. Myös palkasta käytiin keskustelu, koska olin osoittanut työssäni saadut tulokset. Tähän neuvotteluun oltiin tyytyväisiä.

Ruokolahden kunnan osalta olen tyytyväinen edellisen kunnanjohtajan ehtoihin. Mitään yllätyksiä ei ole tulossa, jos asioissa päästään yhteisymmärrykseen ja pääsen aloittamaan virassa.

Kirjoittajat arvostelevat kokemustani kunta-alalta ja katsovat, että vaateeni palkka-asioissa eivät ole vertailukelpoisia. Väitteet ovat käsittämättömiä. Hakiessani Ruokolahden kunnanjohtajan virkaa, minulla oli lähes kolmen vuoden kokemus kunnanjohtajan tehtävistä ja aikaisempi 19 vuoden kokemus rahoitusalalta.

Kirjoittajat ovat kyseenalaistaneet motiivejani. Heidän mukaansa toimintani näkyy uhkailuna, kiristyksenä ja ahneutena. Väitteet ovat pöyristyttäviä. Ei ole kohtuutonta edellyttää samasta työstä samoja virkasuhde-ehtoja kuin edeltäjälläni. Ei ole kiristystä, että sopimusneuvottelua viedään läpi lainmukaisella ja asiallisella tavalla. Olen edelleen valmis sopimaan virkasuhde-ehdoista ja aloittamaan viranhoidon.

Anu Sepponen

kunnanjohtaja

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka