Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Niki Tuuli ajoi Barcelonassa kahdesti kympin joukkoon – Viimeinen puristus jäi tekemättä puutuneen käden takia

Barcelonan jälkeen MM-sarjassa on lähes kuukauden tauko. Seuraava supersportin MM-viikonloppu on edessä kesäkuun alussa Italiassa.

Imatralainen ratamoottoripyöräilijä Niki Tuuli ajoi viikonloppuna Espanjan Barcelonassa kahdessa kilpailussa kymmenen parhaan joukkoon ja on nyt supersport-luokan MM-sarjassa viidentenä.

Lauantain aika-ajo oli Triumph Dynavolt -tallissa ajavalle Tuulelle vaikea, sillä pyörä ei ollut optimaalisissa säädöissä. Toisen vedon pilasi aika-ajon keskeytys kilpakumppanin kaatumisen takia. Imatralaiskuljettaja oli lopulta aika-ajon 12:s.

Lauantain kilpailussa Tuuli irtosi hyvin lähtöviivalta, mutta ensimmäisten mutkien kontaktien takia sijoitus putosi takaisin kahdenneksitoista. Sijoitus parani pikku hiljaa ja maalissa hän oli kymmenes, 12 sekuntia voittajaa Niccolo Bulegaa jäljessä.

– Aika-ajossa oli aluksi vaikeuksia pyörän säätöjen kanssa ja lopussa kun pääsi vauhtiin, punaliput heiluivat. Kisassa otin hyvän startin, mutta sitten kolisteltiin katteita oikein huolella, ja ukkoja tuli nippu sisäkautta ohi. Kisa oli käytännössä pilalla jo ensimmäisen kierroksen jälkeen. Vauhtia kuitenkin oli kiitettävästi, ja nousin hyvin, mutta oli loppujen lopuksi tyytyminen kymmenenteen sijaan, Tuuli kommentoi.

Sijoitus parani sunnuntaina

Sunnuntain kilpailussa imatralaismies otti jälleen hyvän startin ja nousi kymmenenneksi. Kisan alkupuoliskolla Tuuli puristi vielä pari sijaa ylöspäin ja oli mukana taistelussa viidennestä sijasta.

Kovasta yrityksestä huolimatta Tuuli ei enää pystynyt parantelemaan asemiaan ja ylitti maaliviivan kahdeksantena. Eroa viidenteen sijaan oli ainoastaan sekunti. Voittoon ajoi Bahattin Sofuoglu kahdeksan sekunnin erolla Tuuleen.

– Ajaminen tuntui tosi hyvältä. Hyvä startti ja alussa pääsin vielä nousemaankin hyvin. Ajoin ihan kärjen vauhtia, mutta kahdeksannen kierroksen jälkeen alkoi kädestä tunto hävitä, enkä pystynyt ajamaan enää niin kuin olisin halunnut. Oli tekemisen meininkiä, mutta puutuneen käden takia viimeinen puristus jäi tekemättä, Tuuli kertaa kilpailua.

Barcelonan jälkeen MM-sarjassa on lähes kuukauden tauko. Seuraava supersportin MM-viikonloppu on edessä kesäkuun alussa Italian Riminillä Misanon Marco Simoncelli -radalla.