Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Imatran Urheilijoiden Ville Ahonen ja Remi Lindholm valittiin maastohiihdon A-maajoukkueeseen – Päätavoitteena Planican MM-kisat

Maajoukkueen ensi kauden päätavoitteena on Planican MM-kilpailut, jotka järjestetään Sloveniassa 22. helmikuuta–5. maaliskuuta 2023.

Viime kaudella uransa ensimmäiset maailmancupin pisteet saalistanut Ville Ahonen ja olympialaisissa Suomea edustanut Remi Lindholm valittiin ensi kaudeksi maastohiihdon A-maajoukkueeseen, hiihtoliitto tiedottaa.

Molemmat edustavat seuratasolla Imatran Urheilijoita. Ville Ahonen huipensi viime kautensa Rovaniemellä uransa ensimmäiseen SM-mitaliin, kun hän nappasi pronssia 50 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa.

Maastohiihdon maajoukkueeseen nimettiin tulevalle kaudelle 20 urheilijaa, joista 13 on miehiä ja seitsemän naisia. Joukkueen kokoa kasvatettiin olympiakauden jälkeen.

– Miesten puolella meillä nousi viime talvena uusia nuoria urheilijoita useammankin kerran maailmancupin pistesijoille. Tämän vuoksi miesten ryhmä on nyt hieman aiempaa isompi, päävalmentaja Teemu Pasanen perustelee tiedotteessa.

Maajoukkueen ensi kauden päätavoitteena on Planican MM-kilpailut, jotka järjestetään Sloveniassa 22. helmikuuta–5. maaliskuuta 2023.

Maastohiihdon muut valmennusryhmät ovat tiedotteen mukaan rakentumassa ja kokonaisuudesta kerrotaan lisää myöhemmin.

Hyvin todennäköisesti Imatran Urheilijoista niin sanottuun B-maajoukkueeseen on tyrkyllä ainakin Miro Karppanen, mahdollisesti myös Olli Ahonen.

Karppanen oli viime kaudella miesten Suomen cupin loppupisteissä kolmas. Karppanen oli myös mukana IU:n viestijoukkueessa, joka voitti SM-hiihtojen pronssia.

Imatran SM-hiihdoissa Karppanen tykitti vapaan sprintissä SM-hopealle ja nappasi yhdessä IU:n Olli Ahosen kanssa SM-kultaa pariviestissä. Karppanen hiihti viime talvena myös Lahden maailmancupissa.