Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ketterän pitkä perjantai päättyi tappioon jatkoerässä

Joukkueella oli paikat ratkaista jo kolmannessa erässä. RoKi käytti jatkoerän ensimmäisen paikkansa tehokkaasti ja kiekkobuumi Rovaniemellä sai lisää kierroksia.

Ketterän matka Rovaniemen Kiekon vieraaksi ei sujunut imatralaisten toivomalla tavalla. Välieräsarjan avausottelun näytöstyyliin voittanut Ketterä joutui Napapiirillä taipumaan jatkoerässä maalein 3-2 (2-2, 0-0, 0-0, 1-0).

Ratkaisumaalin laukoi Santeri Lipiäisen vartioiman maalin yläkulmaan Lauri Heino, kun ensimmäistä jatkoerää oli pelattu vasta reilu minuutti. Otteluvoitot tasoittuivat 1-1:een, kun joukkueet aloittivat valmistautumisen sunnuntaina Imatralla pelattavaan kolmanteen osaan.

– Tänään tultiin hyvin peliin ja oltiin kärsivällisiä. Meillä oli paikkamme, kaverilla oli paikkansa, kolmannessa erässä laskettiin kaveri peliin mukaan. Sitten Lauri Heino ratkaisi niin kuin työmiehen kuuluukin, RoKin päävalmentajana nykyisin vaikuttava Matias Lehtonen kertasi C Moren haastattelussa.

– Mahtava tapahtuma, nämä ihmiset täällä, on upea elää nyt, Lehtonen ihasteli yleisön riemua heti ottelun päätyttyä.

Rovaniemellä halliin oli saapunut pudotuspelien toiseksi komein yleisömäärä, kun ottelua seurasi 1902 silmäparia. Meno hallissa veti vertoja samaan käynnissä oleviin liigan välieriin.

– Varmasti se antoi virtaa myös meille. Joka jätkä taisteli ja löi sydäntä kyllä, meidän täytyy vaan saada kanavoitua tuo taistelu oikeisiin asioihin, niin hyvä tulee, Ketterän päävalmentaja Tuomo Ropo kuvasi ottelun jälkeen.

Ensimmäisen erän maali-iloittelun pohjalta jatkoerät eivät näyttäneet todennäköiseltä. RoKin Nikita Dolgopyatov teki joukkueensa tämän ottelusarjan ensimmäisen maalin reilun kahdeksan minuutin pelin jälkeen.

Ketterän Yegor Shekhovtsov kuittasi kuitenkin reilua minuuttia myöhemmin ja Jere Vertanen ehti viedä vierasjoukkueen vielä johtoasemaan. Jarkko Pynnönen nosti kuitenkin kotijoukkueen tasalukemiin erän viimeisellä minuutilla.

Kolmannessa erässä Ketterän jalka liikkui paremmin, mutta Vilho Heikkinen RoKin maalilla venyi kiekon eteen kymmenen kertaa. Paras paikka siunaantui Janne Kettuselle, kun hyökkääjä karkasi alivoimalla läpiajoon Ville Paalasen kanssa. Heikkinen veti pidemmän korren tällä kertaa.

– Kolmanteen erään saatiin hyvin pelin juonesta kiinni ja siinä oli meidän paikat tehdä maali. Jatkoerä sitten harmittavasti kääntyi tuolla tavalla, Ropo puntaroi.

Ketterän bussi saa kurvata vielä vähintään toisen reissun Napapiirille. Finaalipaikkaan tarvitaan neljä voittoa.