Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Iivo Niskanen piti päätöskisassa Tour de Skin kolmossijan – Imatran Urheilijoiden Remi Lindholm oli kiertueen 36:s ja Ville Ahonen 56:s

Viikon kestänyt maastohiihdon Tour de Ski huipentui tiistaina kympin vapaan yhteislähtöön ja Alpe Cermisin loppunousuun.

Viikon kestänyt maastohiihdon Tour de Ski saatiin päätökseen tiistaina. Miesten osalta kiertue huipentui 10 kilometrin vapaan hiihtotavan yhteislähtöön ja legendaariseen Alpe Cermisin laskettelurinteen nousuun.

Suomalaisista Iivo Niskanen taisteli viimeisellä etapilla maaliin sijalla 12 ja piti Tour de Skin kolmossijan hallussaan. Tour de Skin voitti Norjan Johannes Kläbo ja toiseksi sijoittui Venäjän Aleksandr Bolshunov (+2.03).

Niskanen jäi kokonaiskilpailussa Kläbösta jälkeen reilut kolme minuuttia.

Tour de Skin päätöskisan Val di Fiemmessä voitti Norjan Sjur Röthe ja toiseksi hiihti Venäjän Denis Spitsov (+2,4 sekuntia). Kolmantena tulostaulukossa oli Saksan Friedrich Moch (+18,9). Niskanen jäi Röthestä päätösetapilla minuutin.

Ville Ahonen taisteli viimeisenä maaliin

Päätöskisan muista suomalaishiihtäjistä Perttu Hyvärinen (+1.54,9) oli 32:s. Imatran Urheilijoiden Remi Lindholm (+2.05,0) oli päätösetapilla 34:s ja Ville Ahonen (+4.52,5) 56:s. Ahonen oli viimeinen mies, joka saapui Tourin viimeisen etapin maaliin.

– Oli se todellakin hapokas. Pertun (Hyvärinen) kanssa tuli hiihdettyä melkein koko matka. Kankealla jalalla yrittää vaan liikkua eteenpäin ja toivoo, että se vie maaliin asti, Remi Lindholm kuvaili loppunousua Viaplayn haastattelussa.

Tour de Skin kokonaispisteissä Perttu Hyvärinen (+7.30) oli 21:s, Remi Lindholm (+10.36) 36:s ja Ville Ahonen (+17.09) 56:s.

Ville Ahosen tähtihetkeksi kiertueella jäi uudenvuoden päivän perinteisen sprintti, missä hän oli karsinnan 14:s. Ahonen tavoitteli sprintissä välieräpaikkaa, mutta ei siihen yltänyt.

Sprintin lopputuloksissa Ahonen oli 16:s saalistaen uransa ensimmäiset maailmancupin pisteet.