Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Imatran Pallo-Veikot avaa pesäpallon 100-vuotisjuhlakauden Espanjan Aurinkorannikolla, vastaan asettuu Sotkamon Jymy

Superpesiksen sarjaohjelmat julkaistiin torstaina.

Imatran Pallo-Veikot ja Sotkamon Jymy avaavat pesäpallon 100-vuotisjuhlavuoden Espanjan Aurinkorannikolla sunnuntaina 24. huhtikuuta.

Kahden välivuoden jälkeen Fuengirolassa järjestettävän Fugepesis-tapahtuman naisten ottelussa Roihuttaret Helsingistä ja Seinäjoen Maila-Jussit kohtaavat toisensa päivää aiemmin lauantaina.

Miesten ja naisten Superpesiksen otteluohjelmat julkaistiin torstaina. Otteluohjelmat löytyvät pesäpallon tulospalvelusta.

Koronapandemian takia kahtena edellisvuonna Superpesiksessä päästiin tositoimiin vasta kesä–heinäkuussa, mutta nyt pesäpalloväki toivoo, että kausi voidaan aloittaa ajallaan.

Miesten Superpesiksen ottelumäärä runkosarjassa on 30 joukkuetta kohden. Kaksinkertaisen sarjan lisäksi kukin joukkue pelaa maantieteellisesti määritellyt kuusi lisäottelua.

Miesten sarjajärjestelmä löytyy täältä.

Naisten Superpesiksessä ottelumääräksi muodostuu kahden lisäottelun myötä 24. Naisten sarjajärjestelmä löytyy täältä.

Kaksi uutta stadionia käyttöön

Tulevalla kaudella Superpesistä pelataan kahdella uudella stadionilla, jotka valmistuvat Sotkamoon ja Tampereelle.

Sotkamon stadion ei ole käyttökunnossa vielä kauden alussa, joten IPV ja Jymy pelaavat toisen kohtaamisensa Töölön jalkapallostadionilla Helsingissä 12. toukokuuta.

Pudotuspelit käynnistyvät miesten Superpesiksessä 17. elokuuta ja naisten Superpesiksessä 19. elokuuta. Suomen mestarit ovat selvillä viimeistään 24. syyskuuta.

Itä–Länsi-tapahtuma viedään ensimmäistä kertaa Tampereelle. Arvo-ottelut pelataan uudistuvalla Kaupin pesäpallostadionilla 9.–10. heinäkuuta.

Ensi kesänä Imatran Pallo-Veikot on ainut Etelä-Karjalan edustaja pesäpallon pääsarjoissa, sillä Lappeenrannan Pesä Ysit putosi viime syksynä naisten Superpesiksestä 20 peräkkäisen kauden jälkeen.