Senni Salminen hyppäsi kahdesti voittajaa pidemmälle Timanttiliigan debyyttikilpailussaan ja lateli suorat sanat uudesta kohusäännöstä

Ylivoimaisesti pisimmälle hypänneen Yulimar Rojasin lähes kahden vuoden tappioton sarja katkesi, koska hän jäi päätöskierroksella ilman tulosta.

Senni Salminen sijoittui kuudenneksi ensimmäisessä Timanttiliigan kilpailussaan Monacossa. Arkistokuva. AOP

Kalle Sipiläinen

Imatran Urheilijoiden Senni Salminen onnistui hienosti uransa ensimmäisessä yleisurheilun Timanttiliigan kilpailussa. Salminen oli perjantai-iltana Monacossa käydyn kilpailun kuudes tuloksella 14,34, joka oli kaksi senttiä yli Tokion olympialaisten tulosrajan.

– Tähän ei voi olla pettynyt. Hypyt eivät tuntuneet ihan parhailta, mutta hyppääminen oli suhteellisen tasaista ja yliastutuissa oli hyvää tekemistä. Tokion olympialaisia ajatellen tästä jäi hyvä maku, Salminen sanoi Suomen urheiluliiton tiedotteessa.

Timanttiliigan uudesta erikoissäännöstä, jossa vain viiden kierroksen jälkeinen kärkikolmikko ratkoo kärkisijat, Salmisella oli selvä kanta.

– Se on ihan perseestä, sen voi julkaista. Ihmettelen, jos sääntö on voimassa ensi kaudella, niin moni sitä vastustaa, Salminen sanoi.

Voitto meni Jamaikaan

Ylivoimaisesti pisimmälle Monacossa hyppäsi venezuelalainen Yulimar Rojas, joka vuosina 2016–19 on voittanut yhteensä neljä maailmanmestaruutta ulkona tai hallissa. Rojasin paras tulos oli 15,12.

Timanttiliigassa sovelletun erikoissäännön vuoksi Rojasin lähes kaksi vuotta kestänyt tappioton sarja kuitenkin katkesi, koska hän jäi ilman tulosta kuudennella hyppykierroksella.

Tokion olympialaisia ajatellen tästä jäi hyvä maku.

Senni Salminen

Voittaja oli jamaikalainen Shanieka Ricketts, jonka kuudennen kierroksen hyppy kantoi vain 14,29 eli vähemmän kuin Salmisen avaushyppy 14,34 ja viidennen kierroksen hyppy 14,31.

Salminen sai hypätä vain viidesti, sillä erikoissäännön vuoksi kuudennelle kierrokselle pääsi vain kolme kilpailijaa ja sijoitusjärjestys määräytyi kuudennen kierroksen tulosten perusteella.

Ennen olympiakisoihin valmistavaa leiriä Japanin Sagassa, Salminen kilpailee vielä Joensuun gp-kilpailuissa ensi keskiviikkona.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka