Ruotsin media ruoski kiekkomaajoukkuetta rajuin sanankääntein: "Fiasko, antikliimaksi"

Ruotsin jääkiekkomaajoukkueen putoaminen Latvian MM-kisojen mitalipeleistä kirvoitti teräviä sanoja ruotsalaismediassa. Putoaminen kahdeksan parhaan joukosta varmistui, kun Ruotsi hävisi Venäjälle 2–3 voittomaalikilpailun jälkeen.

MM-kisoja on pelattu nykymuodossa vuodesta 1992 alkaen ja Ruotsi ei ole koskaan aiemmin jäänyt ulos kahdeksan parhaan joukkueen mitalipeleistä.

– Tämä on modernin ajan suurin epäonnistuminen. Siitä ei ole epäilystäkään. Tämä on fiasko, mikä antikliimaksi. Joukkueen valinnut johto on tästä vastuussa. Kukaan pelaajista tai johdosta ei voi olla tyytyväinen tähän fiaskoon. Ruotsin olisi pitänyt tällä joukkueella mennä puolivälieriin, SVT:n asiantuntija Jonas Andersson sanoi.

Myös SVT:n toinen asiantuntija Mikael Renberg oli samoilla linjoilla.

– Meillä on tapana puhua, että puolivälierien ulkopuolelle jääminen on epäonnistuminen. Tämä on fiasko. Ruotsalaisella jääkiekolla on oltava korkeampi vaatimustaso. Vaikka meillä ei ollut paras mahdollinen joukkue, myös muilla joukkueilla oli samanlaisia ongelmia, Renberg sanoi ja viittasi NHL-pelaajien vähäiseen määrään turnauksessa.

Garpenlöv haluaa jatkaa tehtävässään

Ruotsin päävalmentaja Johan Garpenlöv sanoi ottelun jälkeen Aftonbladetille olevansa pettynyt tulokseen.

– Tämä on suuri epäonnistuminen minulle valmentajana ja meille kiekkomaana. Emme ole tyytyväisiä tulokseen. Tulimme tänne taistelemaan mitaleista ja mestaruudesta, Garpenlöv sanoi.

Garpenlöv ei halua käyttää putoamisesta sanaa fiasko, vaan hän sanoi, ettei tulos ole hyväksyttävä. Valmentaja ei aio erota tehtävästään.

– Haluan jatkaa, mutta minä en tee sellaisia päätöksiä. En mieti, saanko potkut vai en. Mietin ainoastaan nyt sitä, että menen kotiin ja arvioin tämän turnauksen, Garpenlöv jatkoi.

Hän myönsi, että putoaminen mitalipeleistä on yksi hänen uransa suurimmista vastoinkäymisistä.

Olofsson: Ammuimme itseämme jalkaan

Ruotsin joukkueen hyökkääjä Victor Olofsson sanoi Expressenille , että hänen mielestään epäonnistumisen siemenet kylvettiin turnauksen alun tappioilla Tanskaa ja Valko-Venäjää vastaan.

– Ammuimme itseämme jalkaan kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Pelasimme niiden pelien jälkeen kovan paineen alla. Olemme pelanneet uskomattoman hyvin, mutta se ei nyt riittänyt. Pelasimme hyvää jääkiekkoa kaikissa otteluissa, ja meillä oli mahdollisuudet voittaa ne, mutta kahden ensimmäisen pelin tulokset ratkaisivat, Olofsson sanoi.

Aftonbladetin kolumnisti Mats Wennerholm kirjoitti ottelun jälkeen, että Ruotsin pitää unohtaa tämä B-joukkueella pelattu turnaus ja kääntää katseet Pekingin olympialaisiin ensi talvena. Wennerholmin mielestä valmentaa Garpenlöville pitää antaa uusi mahdollisuus olympialaisissa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka