Varikolta startannut Niki Tuuli teki huiman nousun MM-pisteille Portugalin Estorilissa

Kilpailun nopeimman kierroksen kellottanut imatralaispilotti ohitti ruutulipun 11:ntenä.

Niki Tuuli ohjasti MV Agustansa hyvään vauhtiin Portugalin Estorilissa ajetussa Supersport-luokan viikonvaihteen ensimmäisessä osakilpailussa. AOP

Kalle Sipiläinen

Imatralaiskuski Niki Tuuli avasi pistetilinsä ratamoottoripyörien Supersport-luokan kauden toisena kilpailuviikonloppuna Portugalin Estorilissa.

Tuuli joutui starttaamaan lauantaina ajettuun ensimmäiseen osakilpailuun varikolta edellisen kilpailuviikonlopun tapahtumien seurauksena, mutta onnistui kirimään lähes kymmenen parhaan joukkoon. Tuuli ohitti ruutulipun lopulta 11:ntenä.

MV Agustansa hurjaan vauhtiin ohjastanut Tuuli paransi kilpailun aikana sijoitustaan peräti 16 pykälää ja tuloksena oli viisi MM-pistettä. Imatralaispilotti sai nimiinsä myös kilpailun nopeimman kierroksen 1.40,700.

Avausviikonlopun kisat jäivät kesken

Varikkorangaistus oli seurausta Espanjan Aragonin tapahtumista, kun Tuuli kaatoi kilpakumppaninsa Jules Cluzelin kärkipaikalta törmäämällä tämän takarenkaaseen. Rytäkän seurauksena Tuulelta jäi väliin edellisviikonlopun jälkimmäinen osakilpailu aivotärähdyksen vuoksi.

Estorilissakaan alku ei sujunut onnellisten tähtien alla, sillä perjantain ensimmäisissä harjoituksissa Tuuli lensi pyöränsä selästä ja matkaansa jatkanut ajokki pysähtyi lopulta rengasvalliin.

Pyörän etuhaarukka vaurioitui törmäyksessä lievästi, mutta tiimin henkilökunta sai menopelin nopeasti ajettavaan kuntoon ja Tuuli ehti mukaan perjantain toiseen harjoitussessioon.

Lauantaina ajetussa aika-ajossa Tuuli oli seitsemänneksi nopein, mikä on myös hänen lähtöruutunsa sunnuntaina ajettavassa viikonvaihteen toisessa osakilpailussa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka