Pöytätennis ja kortinpeluu vaihtuvat taas MM-kiekkoon lauantaina – Suomi kohtaa Saksan, joka uskoo voivansa rynnistää pitkälle

Suomen jääkiekkomaajoukkueen perjantain etähaastattelujen taustalla kaikui pingispallojen pomppimista ja huutoja. Koronakisat ovat pakottaneet leijonat tiiviiseen yhteiseloon kaukalon ulkopuolella, ja Iiro Pakarinen kertoi perehtyneensä uuteen alaan.

– Olen katsonut raveja Saku Mäenalasen ja Marko Anttilan kanssa. En ole niitä aiemmin katsonut, mutta olen koettanut päästä siihen maailmaan mukaan, Pakarinen kertoi.

Pöytätenniksen lisäksi kiekkomiehet ovat lyöneet korttia.

– Tasaista on ollut, mutta vanha kehäkettu Kontiola on voittanut paljon, Pakarinen arvioi.

Pöytätennis vaihtuu taas MM-kiekkoon lauantaina, kun Suomi kohtaa Saksan, joka on voittanut neljästä ensimmäisestä ottelustaan kolme. Saksa avasi MM-kisat voitoilla Italiasta, Norjasta ja Kanadasta ja on saanut huilata kaksi päivää kärsittyään MM-turnauksen ensimmäisen tappionsa Kazakstanille.

– Se on erittäin hyvä joukkue, viime MM-kisoissa hävisimme niille. Täytyy antaa parastaan jos haluaa voittaa. He pelaavat taktisesti hyvin, ja myös yksilötasolla ovat taitavia pelaajia, puolustaja Oliwer Kaski sanoi.

"Kiva näyttää, mitä osaa"

MM-kisat ovat olleet täynnä yllätyksiä. Saksan joukkueessa uskotaan, että koronakevään kisoissa on aineksia samanlaiseen saksalaisrynnistykseen kuin Pyeongchangin olympialaisissa 2018, jolloin Saksa eteni loppuotteluun asti.

– Tämä on hyvä jääkiekolle. Uskon että ihmisiä kiinnostaa se, että on tiukkoja pelejä. Joukkueet osaavat puolustaa tosi hyvin, ja erot ovat loppujen lopuksi pieniä, Kaski arvioi kisojen tähänastista kulkua.

Iiro Pakarinen luonnehti Saksaa kovasti töitä tekeväksi joukkueeksi.

– Tulee kova peli. He ovat pelanneet hyvin ja voittaneet isoja pelejä. Heillä on hyvä pelityyli ja hyvä valmennus, Pakarinen ennakoi.

Saksan päävalmentaja Toni Söderholm on rekrytoinut apuvalmentajakseen Ville Peltosen, joka ensi kaudella ottaa HIFK:n valmennukseensa. Sen on pannut merkille myös HIFK:n Anton Lundell.

– On se kiva näyttää niille, mitä osaa. Totta kai lähdetään hakemaan voittoa. Vastaan tulee laadukas joukkue huomenna.

Lundell aloitti MM-kisat laitahyökkääjänä, mutta pääsi sitten takaisin tutulle pelipaikalleen keskushyökkääjäksi.

– On mennyt hyvin. Alussa olin pari peliä laidassa, nyt olen takaisin keskellä. Koko ajan pystyy parantamaan. Koetan pelata mahdollisimman hyvin joka pelissä. Kyllä minulla on semmoinen vimma, että haluan onnistua, Lundell sanoi.

Lundell kertoi huomanneensa, että MM-kisoissa keskushyökkääjään kohdistuvat kovemmat vaatimukset kuin kotimaisessa Liigassa.

– Kyllä se vaatimustaso on korkeampi. Menetykset kääntyvät nopeammin. Siksi on tärkeä saada kiekko toiseen päähän, ettei se jää keskialueelle, Lundell vertaili.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka