Tanska tiristi voiton Britanniasta

Yhdysvallat ja Tanska palauttivat jääkiekkomaailman ainakin toviksi normaalille kiertoradalleen Riian yllätyksellisessä jääkiekkoturnauksessa. Yhdysvallat kukisti MM-kisojen B-lohkossa Suomen kellistäneen Kazakstanin 3–0, ja Tanska voitti Britannian.

Tanska joutui tosin A-lohkon pelissä odottamattoman lujille, sillä Britannia onnistui venyttämään pelin jatkoajalla. Tanskan voitto varmistui Markus Lauridsenin 3–2-maalilla, kun jatkoaikaa oli jäljellä 25 sekuntia.

Lauridsenin lisäksi Tanskan tehopelaajina kunnostautuivat Nicklas Jensen ja Mikkel Bödker. Jensen teki Lauridsenin syötöstä Tanskan 2–1-maalin ylivoimalla ja sai syöttöpisteet muista maaleista. Bödkerille merkittiin kaksi syöttöpistettä.

Tanskalla on kolmesta ottelusta viisi pistettä, joilla se on A-lohkossa neljäntenä.

Britannia sai jatkoaikatappiosta ensimmäisen pisteensä. Ben O'Connor teki joukkueelle 1–0-johtomaalin ensi erän kolmannella peliminuutilla, ja Mike Hammond järjesti 2–2-tasoituksen vajaat neljä minuuttia ennen kolmannen erän loppua.

Johtomaali oli riehakas hetki, sillä Britannia johti sillä hetkellä jääkiekon MM-kisojen kiekko-ottelua varsinaisella peliajalla ensi kertaa vuoden 1962 turnauksen jälkeen.

USA oli liian nopea Kazakstanille

Yhdysvallat sai Kazakstanin KHL-miehistöstä otteen luisteluvoimallaan. Työ helpottui, kun Adam Clendening, Trevor Moore ja Jack Drury onnistuivat maalinteossa erien alussa.

Clendening teki avausmaalin maalin edustalta, kun ensimmäistä erää oli pelattu vajaat seitsemän minuuttia. Kazakstan jatkoi sen jälkeen sinnikästä oman maalin puolustamista ja haki yllätystä vastaiskuilla, mutta pyristely tyrehtyi Mooren 2–0-osumaan toisen erän toisella minuutilla.

Drury latisti kazakstanilaisten tunnelmat 3–0-maalilla kolmannen erän toisella minuutilla.

Kazakstanin Jegor Petuhov sai kiekon kertaalleen Yhdysvaltain maaliin, mutta se tuomittiin potkumaaliksi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka