Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

H.V. Tuuri hurjasteli kohti Elitkampenia

Ossi Nurmosen valmentama ja hänen poikansa Iikka Nurmosen ohjastama H.V. Tuuri viimeisteli virettään upealla keulavoitolla vain kahdeksan päivää ennen suurta debyyttiä avoimella tasolla. H.V. Tuuri on nimittäin lähdössä Solvallan kylmäveritaistoon Elitkampeniin.

Suomen toinen edustaja Jokivarren Kunkku oli myös mukana Äimärautiolla, ja sen valmentaja-ohjastaja Antti Ojanperä pisti kaiken peliin jo 2. puolikkaalla H.V. Tuurin rinnalla. Taktiikka ei tällä kertaa toiminut. Kunkku taipui ulos totosta, mutta H.V. Tuuri kesti vakuuttavasti keulilla.

– H.V. Tuuri pääsi oikein hyvin liikkeelle ja eteni helposti keulaan, mutta sitten mentiin matkalla ylikovaa vauhtia, Iikka Nurmonen kommentoi. Ori vastaili kuitenkin lopulta oikein varmasti kirihevosille. Olisi hevonen voinut helpommankin startin saada, mutta toisaalta se osaa jättää aina voimia myös sisälle.

Nurmoset lähtevät vesi kielellä Ruotsiin.

– Elitkampenissa on todella mielenkiintoista nähdä, mihin H.V. Tuuri riittää. Hevoselta ei ole koskaan riisuttu kenkiä, mutta Ruotsissa se oljenkorsi on tarkoitus ottaa käyttöön, Iikka paljasti.

Run For Royalty kruunattiin lämminveristen Number Oneksi. Pekka Korven valmennuksesta uuden kevään löytänyt huippulahjakkuus hurjasti pikamatkan kurakelissä aikaan 11,5.

– Yritän hevosen kanssa Suur-Hollola-ajoon, Pekka Korpi sanaili. Sitä varten se tarvitsee muutamia tällaisia startteja saadakseen kovuutta lisää. Jos hevonen pysyy terveenä, sillä voi ajaa kovia hevosia vastaan. Sitä en osaa sanoa, riittääkö Suomen parhaille, mutta nyt näyttää hyvältä.

Suuryllätys aloitti kierroksen, kun Ambriel rutisti tammavoltin ykköseksi vain prosentin pelattuna. Tamma toi ensimmäisen Toto75-voiton ohjastaja Markus Takaluomalle ja valmentaja Anni Karppaselle.

Hissun Feeniks ja Twinquit puristivat molemmat kuraisissa olosuhteissa kilpakumppaneitaan sitkeämmin maaliin saakka, eikä kummankaan kohdalla kisan parhaasta jäänyt jossiteltavaa.

Pohjanmaalta saapunut kolmikko Twinquit, Eräsmies ja Troopers olivat kierroksen muut voittajat.