Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ida Hulkko EM-alkuerien kolmanneksi nopein – myös Liukkonen ja Kivirinta uivat välieriin

Ida Hulkko oli 50 metrin rintauinnin alkuerien kolmanneksi nopein Budapestin pitkän radan EM-kisoissa. Hulkko ui ajan 30,40 ja eteni myöhemmin tänään uitaviin välieriin. Hulkko jäi nimissään olevasta Suomen ennätyksestä seitsemän sadasosaa.

Myös Veera Kivirinta ja Ari-Pekka Liukkonen etenivät välieriin.

Kivirinta oli 50 metrin rintauinnissa alkuerien 12:s. Hänen aikansa oli 30,95. Suomalaisnaisten rintauintitasosta kertoo, että Jenna Laukkanen oli ajallaan 31,28 alkuerien 17:s. Ajan 32,20 uinut Siiri Einiö oli 37:s. Alkuerien ykkönen oli Italian Benedetta Pilato, joka ui ajan 29,50.

– Pitää olla tyytyväinen. Kova on edelleen taso, joten hyvä, että pääsi seuraavaan vaiheeseen. Pitää nollata pää tässä välissä, varmasti siellä kovimmilla jäi myös paukkuja vielä, Hulkko sanoi Uimaliiton Twitter-tilillä .

Liukkonen välieriin perushyvällä uinnilla

Ari-Pekka Liukkonen oli 50 metrin vapaauinnin alkuerien kuudenneksi nopein. Liukkonen ui ajan 21,99 ja eteni myöhemmin tänään uitaviin välieriin.

Liukkosen aika alittaa Tokion olympialaisten A-rajan, joka on 22,01. Hän oli alittanut rajan jo aiemmin tänä vuonna kauhottuaan Helsingin kansainvälisissä kisoissa 21,92. EM-alkuerien nopein oli Hollannin Thom de Boer ajalla 21,76.

– Perushyvä uinti. Ei ollut mitenkään erityisen hyvän tuntuista, semmoinen paras keveys ja lennokkuus puuttuivat. Maaliintulo osui tosi huonosti, Liukkonen sanoi.

Anton Herrala oli ajalla 22,74 sijalla 36 ja karsiutui jatkosta. Sama kohtalo oli Niko Mäkelällä, joka oli 100 metrin perhosuinnissa ajalla 54,03 sijalla 46.