Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Naisten maajoukkueen karanteenista aiheutuu melkoiset kulut – pitkäksi venyvä Slovakian-matka sotkee myös lentopallon Kultaisen Euroopan liigan ohjelman ja valmistautumisen

Naisten lentopallomaajoukkueen koronakaranteenista seuraa muun harmin lisäksi kymmenien tuhansien eurojen lisäkustannukset Lentopalloliitolle. Karanteeni sotkee myös maajoukkueen valmistautumisen ja ohjelman Kultaisessa Euroopan liigassa.

Suomen viranomaiset määräsivät viikonloppuna maajoukkueen kahden viikon karanteeniin, kun joukkueen yhden jäsenen koronatesti osoittautui viime perjantaina positiiviseksi.

– Nyt joukkue on karanteenissa myös Slovakian viranomaisten määräyksestä, Lentopalloliiton toimitusjohtaja Olli-Pekka Karjalainen kertoi tiistaina joukkueen kuulumisista.

– Muuten tilanne on rauhallinen, eikä joukkueessa ole oireellisia koronatapauksia.

Joukkue on majoitettu Slovakian Nitrassa samaan hotelliin kuin EM-karsintaturnauksen aikana. Karanteenista seuraa melkoiset lisäkustannukset, koska matkavakuutus ei korvaa karanteenikustannuksia.

– Vajaan 20 hengen majoitukset, uudet matkaliput ja tulee tästä muitakin lisäkustannuksia. Se maksaa kymmeniä tuhansia euroja. Tarkemmin asia selviää, kun teemme matkavaraukset paluumatkalle, Karjalainen totesi.

Karanteeni sotkee maajoukkueen ohjelman perusteellisesti, mutta toimitusjohtajaa harmittaa tietenkin myös talouspuoli.

– Mielellään tämän summan olisi käyttänyt johonkin muuhun, Karjalainen tunnusti.

Kultainen Euroopan liiga askarruttaa

Karjalainen selvittelee parhaillaan maajoukkueen Kultaisen Euroopan liigan ohjelmaa Euroopan lentopalloliiton CEV:n kanssa. Suomen pitäisi pelata lohkovaiheen turnaukset 28.–30. toukokuuta Ukrainan Zaporizzjassa ja 4.–6. kesäkuuta Bulgarian Plovdivissa.

– Meillä on CEV:n kanssa keskustelut käynnissä. Ensimmäiseen turnaukseen ei voida mennä karanteenin takia, mutta asia on kokonaisuudessaan levällään, Karjalainen kertoi.

– Nyt mietitään, ollaanko lähdössä toiseen turnaukseen. Meidän näkökulmasta tällä valmistautumisella ei kannattaisi lähteä, mutta osallistuminen on sanktioitu aika rankasti.

Naisten EM-kilpailut pelataan neljään maahan jaettuna turnauksena 18. elokuuta–4. syyskuuta Serbiassa, Bulgariassa, Kroatiassa ja Romaniassa.