KOK pystyttää jo Tokion olympialaisten sirkusteltan keskisalkoa, vaikka vaarana on vielä naruihin sotkeutuminen

Kansainvälinen olympiakomitea KOK painotti keskiviikkona, että jo kertaalleen lykätyt Tokion olympialaiset ovat tapahtuma, joka kokoaa maailman jälleen yhteiseen "telttatapahtumaan". Kuvassa Tokion olympiastadion. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Kansainvälinen olympiakomitea KOK painotti keskiviikkona, että jo kertaalleen lykätyt Tokion olympialaiset ovat tapahtuma, joka kokoaa maailman jälleen yhteiseen "telttatapahtumaan". Kisat pitäisi järjestää 23. heinäkuuta–8. elokuuta, mutta Japanin kisaisännyyden ovat kyseenalaistaneet tavallisten kansalaisten lisäksi myös monet urheilijat, kuten tennistähdet Naomi Osaka ja Rafael Nadal.

Kisavalmistelut ovat täydessä käynnissä, vaikka koronavirus riehuu nousevan auringon maassakin.

– Kun jäljellä on 78 päivää, keskitymme täysillä valmistelujen viimeiseen vaiheeseen. Jatkamme eteenpäin ja kokonaisten kisojen järjestämistä, KOK:n Mark Adams ampui alas huhut tynkäkisoista.

– Olemme luottavaisia, että voimme tarjota hyvät kisat ja pyrimme siihen. Ymmärrämme ihmisten huolen ja ymmärrämme, että nämä ovat kovia aikoja.

Ajat ovat niin kovat, että KOK:n puheenjohtaja Thomas Bach joutui lykkäämään Japanin-matkaansa aiemmin tällä viikolla, kun koronatilanne paheni Japanissa.

Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut Japanissa noin 10 500 ihmistä, joten pelko yleisötapahtumasta on aiheellinen.

Monet pitävät riskinä myös sitä, että olympiakylään kootaan tuhansia ihmisiä sadoista eri maista.

– Arvioimme, että valtaosa olympiakylässä olevista on rokotettu ennen kisoja. En anna lukua, mutta se on suuri ja kasvava, Adams lupaili.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka