Matias Lehtonen muutti Rovaniemelle Mestiksen pytty kainalossaan – Mukanaan hän vei Ketterän nuorten joukkueessa valmentaneen Samu Hulkon

Kahteen Mestiksen mestaruuteen ja Suomen Cupin voittoihin Imatran Ketterän valmentanut Matias Lehtonen on Rovaniemen Kiekon uusi päävalmentaja. Seura vahvisti torstaina jo aiemmin Uutisvuoksessakin kerrotun kiekkohuhun.

Sopimus on kestoltaan 2+1 vuotta seuran optiolla.

Mestareiden tekijä Imatralta

Tamperelaisvalmentaja voitti Ketterän kanssa kaksi Mestiksen mestaruutta ja runkosarjan ennen pudotuspelejä keskeytetyllä kaudella 2019–2020 runkosarjan. Rovaniemelle hän on jo vienyt muuttokuormansa.

– Viime kesänä jo päätin, että pitää olla uusia tuulia itsensä kehittämisen kannalta ja että tunteen palo pysyy. Tykkään, että intohimoa pitää olla ja sydämen olla mukana, Lehtonen kuvaa RoKin verkkosivuilla.

– Kartoitin Mestiksen organisaatioita ja kun juttelimme Peksin ja Janin (RoKin toimitusjohtaja Pekka Kankaanranta ja urheilutoimenjohtaja Jani Mikkola) kanssa ja saman tien minulle välittyi fiilis, että tuonne haluan lähteä ja tuonne kuulun. Meillä oli kaikilla sama ajatus, miten toimintaa viedään eteenpäin. Päätös syntyi sitten hyvin nopeasti, että tämä voi olla seuraava mahtava juttu mulle.

Samu Hulkko lähtee mukaan

Lehtosen mukaan kolmen kauden aikana on tavoitteena nostaa RoKi Mestiksen kärkikahinoihin ja seuran urheilullinen toimintakulttuuri seuraavalle tasolle.

– Haluamme tänne äärettömän ärsyttävän ja hyvin luistelevan joukkueen, jota vastaan on veemäistä pelata joka ilta. Kaukalossa oikeasti tapahtuu joka päivä eikä siellä anneta senttiäkään periksi.

Lehtosen apuvalmentajiksi muuttavat KOOVEE:n U20 SM-sarjajoukkueen päävalmentaja Mikko Sirento-Manninen ja Ketterän U20 Mestis-joukkueen viime kauden apuvalmentaja Samu Hulkko.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka