Pikkuleijonien päävalmentaja uskoo välieräpettymyksen sulavan sutjakasti

Aku Koskenvuo torjui 32 laukausta. Kuva huhtikuun lopulla pelatusta avausottelusta Venäjää vastaan. / IMAGES ON ICE CHRIS TANOUYE / IMAGES ON ICE / LEHTIKUVA

Petteri Ikonen / STT

Jääkiekkovalmentaja Petri Karjalainen on luotsannut Suomen 2003-ikäluokan poikien maajoukkuetta vuodesta 2018 alkaen, jolloin pelaajat aloittivat maajoukkuetaipaleensa. Yhteistä matkaa on jäljellä yksi ottelu.

Vaikka ottelu ei ole kaivattu alle 18-vuotiaiden MM-finaali, riittää perjantain vastaisen yön pronssipelissäkin panosta.

– Ruotsi ja Venäjä ovat joukkueet, joita vastaan olemme ryskäneet kaikkein eniten kolmen vuoden aikana. Ehkä se helpottaa (pronssiotteluun asennoitumista), kun vastassa on Ruotsi. Meillä on voimakas pelaamisen luonne. Emme ole kertaakaan jättäneet hommia kesken, enkä usko, että aloitamme sitä nytkään, Karjalainen sanoi.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton välittämässä lehdistötilaisuudessa Karjalaisen kasvoilta näkyi raskas pettymys. Torstaiaamuna Suomen aikaa Pikkuleijonat oli juuri hävinnyt välierän Venäjälle. Punakone jauhoi finaalipaikan maalein 6–5.

– Erikoistilanteet nousivat melkoisen tärkeään rooliin. Me teimme kaksi ylivoimamaalia ja yhden kuudella viittä vastaan. Vastustaja teki kolme ylivoimamaalia. Kun päästää kuusi maalia välierässä, niin onhan se liikaa, Karjalainen summaili.

Pelikirja unohtui taskuun

Välierä tarjoili lähes kaikkea, mitä juniorikiekko voi pitää sisällään. Yksitoista maalia, päädystä päätyyn kaahaamista, rangaistuslaukauksen ja nopeita kuittauksia vastustajan maalin jälkeen.

Venäjä karkasi avauserässä kahdesti johtoon, mutta Samu Salminen ja Verner Miettinen pitivät Suomen pelissä. Salmisen 1–1-tasoituksen jälkeen Sami Päivärinnalla oli paikka johtomaaliin, mutta rangaistuslaukaus epäonnistui.

Toisessa erässä Nikita Tshibrikov yllätti kahdesti Aku Koskenvuon.

– Aku antoi meille mahdollisuuden voittoon jokaisessa pelissään, hyökkääjä Oliver Kapanen kehaisi 32 laukausta torjunutta maalivahtia.

Päätöserässä Venäjä pääsi kahdesti kolmen maalin karkumatkalle, kun Ivan Miroshnitshenko kasvatti johtoa. Kahdesti osunut Joakim Kemell ja Salminen pitivät Suomen tuntumassa, mutta kiri rinnalle ei onnistunut, kun punakoneen kierrokset nousivat.

"Haluamme mitalin"

Välieräpettymyksen käsittely alkoi heti pelin jälkeen pukuhuoneessa.

– Olen ylpeä jokaisesta pelaajasta. En pelkästään vain tässä ottelussa tai turnauksessa, ensi kaudeksi KalPan A-nuorten päävalmentajaksi siirtyvä Karjalainen kertasi yhdessä kuljettua matkaa.

– Olen ylpeä siitä, miltä joukkue näytti ja kuulosti. Tällaisesta ottelusta voi ottaa oppia mukaan ja hyödyntää sitä jo pronssiottelussa.

Ruotsin pitää kiivetä vielä syvemmästä kuopasta, kun se hävisi välieränsä Kanadalle 1–8.

– Haluamme mitalin tästä turnauksesta. Se motivoi joukkuetta, ja aiomme voittaa pronssiottelun, Kapanen paalutti.

Pikkuleijonat on voittanut MM-kultaa 1999, 2000, 2016 ja 2018. Edellinen pronssi on vuodelta 2013.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka