Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IFK Mariehamnin turkulaisvärväykset ratkoivat Espoossa – Honka yhä liigan nollakerhossa

IFK Mariehamn yllätti Hongan jalkapalloliigassa, kun saarelaiset kaappasivat pisteet matkaansa Espoosta maalein 2–0.

Vierasjoukkue ylsi tekemään kaksi erikoismaalia. Ensimmäisen alustajana kunnostautui pitkällä passillaan maalivahti Oskari Forsman, ja toisen sinetöi rangaistuspilkulta Elias Mastokangas.

– Teimme paikoista maalit ja puolustimme hyvin, IFK Mariehamnin Mastokangas kiteytti reseptin.

Nyt kaksi ensimmäistä liigaotteluaan hävinnyt Honka hallitsi alkuun, mutta se ei pystynyt hyödyntämään hienoista otettaan. Sitten iski kaksikko Forsman-Tehe Olawale. Forsman avasi tavallista pidemmällä potkulla niin, että pallo oli yhdellä pompulla Hongan rangaistuspotkurajan tuntumassa. Kirikilpailussa norsunluurannikkolainen Olawale päihitti Konsta Rasimuksen ja liian ujosti vastaan tulleen maalivahti Timothy Murrayn.

Olawale loisti parrasvaloissa myöhemminkin. Rasimus joutui rikkomaan häntä rangaistuspotkun arvoisesti pallon tavoittelussa.

– Mikäs sen parempaa kuin voittaa yksi sarjan ennakkosuosikeista, laitalinkki Mastokangas iloitsi.

Laitahyökkääjä Olawale edusti viime kaudella TPS:ää, Mastokangas puolestaan siirtyi Interistä Ahvenanmaalle. Kevät vaikuttaa olevan saarella edempänä kuin mantereella.

– Siellä on kaikki vihreämpää ja kauniimpaa kuin täällä, Mastokangas vertaili naurun kera.