Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Squashin EM-kisat Helsingissä peruttiin – Squashliitto pettyi: "Aika tyhjä olo"

Helsinkiin elokuulle kaavaillut squashin EM-kisat on peruttu, kertoo Suomen Squashliitto. Euroopan lajiliitto ESF perui kisat vedoten muun muassa kilpailijoiden turvallisuuteen ja matkustusrajoituksiin Euroopassa.

– No suoraan sanottuna on aika tyhjä olo. Kisoja oli valmisteltu yli kaksi vuotta, ne oli siirretty jo kerran pandemian tieltä, ja nyt, kun näyttäisi siltä, että ollaan pääsemässä koronan niskan päälle, niin kisat perutaan meistä riippumattomista syistä, Squashliiton toiminnanjohtaja Mika Monto kertoi tiedotteessa.

– Olimme panostaneet kisoihin järkyttävän määrän työtunteja jo tähän mennessä, konsultoineet paikallisia terveysviranomaisia ja valmistelleet tarkan suunnitelman kisojen turvalliseen läpiviemiseen, mutta se ei näköjään vaikuttanut asiaan.

Seuraava mahdollisuus kilpailun järjestämiseen Suomessa on kahden vuoden päästä, sillä ensi vuoden EM-kilpailut on myönnetty Hollannin Eindhovenille. Monto kertoo, että Suomi ottaa näillä näkymin kisat järjestettäväkseen 2023, mutta varmaa se ei ole.

– Kisa oli meille tärkeä sekä kilpailullisista että lajipromootioon liittyvistä syistä. Squashin harrastajamäärät ovat olleet muutaman viime vuoden kasvussa, ja tapahtuman tarkoitus oli boostata kasvua entisestään. Täytyy ottaa hetki lukua ja palata suunnittelupöydän ääreen. Näillä näkymin otamme kisat järjestettäväksemme parin vuoden päästä, mutta lopullista päätöstä siitä ei vielä ole.