Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vilppaan ensimmäinen mestaruus saa vielä odottaa, Karhu Basket kavensi Korisliigan finaalisarjan

Salon Vilppaan seurahistorian ensimmäinen miesten Korisliigan mestaruus saa vielä odottaa itseään. Vilppaalla oli sunnuntaina tilaisuus katkaista finaalisarja, mutta kotijoukkue Kauhajoen Karhu Basket oli etevämpi pistein 92–73 (40–35) ja kavensi voitot 3–2:een.

Ratkaiseva ero syntyi kolmannessa erässä, kun kotijoukkue vei erän viimeiset neljä minuuttia lukemin 14–4. Kauhajoki pääsi viimeiselle neljännekselle 14 pisteen karkumatkalla lukemin 66–52, eikä Vilpas siitä enää noussut.

Yksi merkittävä ero syntyi hyökkäyslevypalloissa, jotka menivät Kauhajoelle 11–5.

– Kasasimme itsemme loistavasti viime ottelun jälkeen. Tämä oli tyypillistä meiltä, sillä aina kun olemme vaikeassa tilanteessa, saamme kaivettua parhaamme esiin, iloitsi Karhu Basketin päävalmentaja Janne Koskimies.

Liekö Kauhajoen hyvyyttä vai ei, mutta Vilppaalta nähtiin kauden tärkeimmällä hetkellä heikompaa hyökkäyspeliä kuin aiemmin, vaikka tähtipelaaja Deondre Parks Jr. teki paluun pelaavaan miehistöön. Joukkueen illasta kertoo paljon se, että huikealla tasolla finaaleissa pelannut Mikko Koivisto sai kokeilla kolmen pisteen heittoa vain neljästi onnistuen kertaalleen.

– Kauhajoki teki parempaa työtä pallolliseen pelaajaan kohdistuneen paineistuksen kanssa, ja se hankaloitti meidän peliä. Me olimme vähän pehmeitä, ja kotijoukkue oli askeleen edellä aktiivisuuden ja halun suhteen. Sorruimme yliajatteluun, kiteytti Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen.

Malcolmilla 29 pisteen peli

Karhu Basketin syömähampaita oli muun muassa Antti Niskanen, jonka rooli kasvoi Okko Järven oltua jälleen sivussa. Kapteeni Niskanen saalisti 13 pistettä sekä kahdeksan levypalloa. Hyökkäyspäässä isäntien peliä johtivat huikeat 29 pistettä takonut Collin Malcolm ja takamies Bojan Sarcevic 17 pisteellään.

Vilppaalta esiin nousivat Jeremiah Wood (21 pistettä) ja uransa tähän kauteen päättävä Teemu Rannikko (10 pistettä, kahdeksan syöttöä).

Mestaruus on uudelleen katkolla tiistaina Salossa.