TPS selviytyi viimeisenä joukkueena Liigan välieriin – Pelicans putosi puolivälierissä

Viidenteen otteluun sunnuntaina venynyt miesten jääkiekkoliigan puolivälieräsarja Turun Palloseuran ja Lahden Pelicansin välillä ratkesi tiukan taistelun jälkeen turkulaisten voitoksi maalein 2–1.

TPS:n sankariksi nousi 2–1-osuman viimeistellyt Topias Haapanen, joka ohjasi Ville Lajusen maalille heittämän kiekon onnekkaasti Pelicans-vahti Patrik Bartosakin selän taakse ajassa 56.36.

TPS vei puolivälieräsarjan otteluvoitoin 3–2 ja kohtaa torstaina alkavissa välierissä HIFK:n.

TPS:n päävalmentaja Raimo Helmisen mukaan kotijoukkue ei voitosta huolimatta päässyt ratkaisupelissä parhaalle tasolleen.

– Jännitys näkyi pelaajien otteissa, emmekä pystyneet luomaan maalipaikkoja. Tasaiset pelit ratkeavat usein johonkin pieneen virheeseen, ja tänään onni oli meidän puolellamme, Helminen summasi.

Hän totesi, että Eemil Viron iskemä 1–1-tasoitusmaali toisen erän viimeisellä sekunnilla antoi mahtavasti itseluottamusta joukkueelle ja toi turkulaiset mukaan voittotaistoon.

Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä oli ylpeä joukkueesta, vaikka mitalipelit jäivätkin haaveeksi.

– Pari erää pysyimme TPS:n kyydissä, mutta sitten vaan vauhti loppui. Kokonaisuutena kuitenkin loistava kausi, josta on hyvä ponnistaa eteenpäin, Niemelä totesi.

Välieräparit ovat Lukko–Tappara ja HIFK–TPS. Välieräsarjat alkavat Raumalla ja Helsingissä ensi torstaina. Finaalipaikkaan tarvitaan kolme voittoa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka