Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koiviston käsi kuumana Korisliigan neljännessä finaalissa – "Heittotilaa ei ole ollut pitkään aikaan"

Salon Vilppaan Mikko Koivisto esitti railakasta hyökkäyspään ilotulitusta miesten Korisliigan neljännessä loppuottelussa perjantaina. Vilpas peittosi kotihallissaan Kauhajoen Karhu Basketin 92–81 (49–39) ja siirtyi finaalisarjassa 3–1-johtoon.

Susijengin ryhmään kuuluva Koivisto, 34, tulitti kentän korkeimman pistemäärän 25. Koivisto nakutti kaaren takaa seitsemän kolmosta oikeaan osoitteeseen, ja siihen päälle kaksi kakkosta.

– Jos en ota niitä heittoja, niin ei minusta ole silloin paljon hyötyä kentällä. Tilannetta auttaa, kun saa muutaman heiton aluksi sisään. Se nostaa itseluottamusta, pudotuspelien alla Vilppaan kanssa 2+1-vuotisen jatkosopimuksen tehnyt Koivisto kiteytti.

Koivistolta udeltiin pelin jälkeen, oliko heittotykillä nyt aiempaa enemmän tilaa viimeistellä koreja.

– Ei tässä ole pitkään aikaan ollut tilaa, Koivisto hymähti.

Vilppaalla on mahdollisuus varmistaa seurahistoriansa ensimmäinen koripallon Suomen mestaruus viidennessä finaalissa Kauhajoella sunnuntaina.

– Hyvä juttu, että se peli tulee nopeasti vastaan. Turha lähteä vielä sen pidemmälle ajattelemaan. Olemme tosi hyvässä tilanteessa, Koivisto alleviivasi.

Koivistoa tuki parhaiten erinomaisena puolustuspään spesialistina tunnettu Myles Stephens, joka pussitti 21 pistettä ja kahmi 11 levypalloa. Vilppaan hyökkäyspelin laadukkuudesta kertoo paljon se, että kotijoukkueen pelaajat jakoivat kaikkiaan 28 koriin johtanutta syöttöä.

"Täysin Vilppaan heiniä"

Karhu oli Vilpasta perässä kolmannella jaksolla jo 19 pistettä, mutta punnersi päätösneljänneksellä parhaimmillaan viiden pisteen päähän. Siihen vieraiden kiri kuitenkin tyssäsi.

– Kokonaisuudessaan meiltä ei löytynyt sellaista tasaisuutta, mikä riittäisi voittoon. Tämä peli oli täysin Vilppaan heiniä, Karhu Basketin päävalmentaja Janne Koskimies summasi.

Anthony Hilliard jäi 20 pisteellään liian yksinäiseksi Karhun hyökkäyksessä. Viime pelin huilannut Okko Järvi palasi vieraiden pelaavaan kokoonpanoon, mutta ei tehnyt ainuttakaan pistettä.