MTV: Tokioon valitut purjehtijat vetosivat Olympiakomiteaan, vankeustuomion saanut purjehtija pitäisi valita olympialaisiin

Keskiviikkona Tokion olympialaisiin valitut Nacra 17 -luokan purjehtijat Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen olivat MTV:n mukaan lähettäneet Olympiakomitealle kirjeen, jossa he vetosivat komiteaa valitsemaan Janne Järvisen olympialaisiin.

MTV:n haltuunsa saamassa kirjeessä Kurtbay ja Keskinen kirjoittavat, että heidän mielestään "ei olisi oikein olla valitsematta" Järvistä olympiajoukkueeseen".

Kurtbay ja Järvinen saavuttivat Suomelle aiemmin keväällä olympiapaikan purjehduksen Nacra 17 -luokassa. Olympialaisiin lähetettävistä urheilijoista nousi kuitenkin kohu, sillä Järvinen tuomittiin 8. huhtikuuta Helsingin käräjäoikeudessa kahden ja puolen vuoden vankeuteen törkeästä rahanpesusta ja avunannosta törkeään huumausainerikokseen. Tuomio liittyy Katiska-huumejuttuun. Järvinen on päättänyt valittaa hovioikeuteen, joten tuomio ei ole lainvoimainen.

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajan Mika Lehtimäen mukaan käräjäoikeuden antama tuomio ei ratkaissut Järvisen jäämistä rannalle Tokion olympialaisista.

Lehtimäen mukaan vertailu Keskisen, 21, ja Järvisen, 45, välillä oli tasaista. Vaakakupissa painoivat vuosien 2018–2020 arvokilpailut, olympiakarsintakilpailut, maailmancup ja olympialaisten esikisa.

Järvinen on ilmoittanut aiemmin MTV:lle aikovansa valittaa Urheilun oikeusturvalautakuntaan, mikäli häntä ei valita olympiajoukkueeseen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka