Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuusikko ja Hautala voimistelivat neliottelun EM-finaaliin – ensimmäiset suomalaisfinalistit 19 vuoteen

Maisa Kuusikko ja Ada Hautala onnistuivat telinevoimistelun naisten EM-karsintakilpailussa keskiviikkona, ja kumpikin raivasi tiensä neliottelun EM-finaaliin. Viimeksi EM-neliottelufinaalissa on nähty suomalaisvoimistelija vuonna 2002, jolloin Annukka Almenoksa ylsi finaaliin.

Tampereen Voimistelijoiden 15-vuotias Kuusikko oli karsinnassa 21:s pistein 51,199. Oulun Pyrinnön 17-vuotias Hautala keräsi 50,898 pistettä, ja se toi karsinnan 23. sijan. Finaaliin pääsi 24 voimistelijaa sekä kolme varavoimistelijaa kahden voimistelijan maakiintiöllä.

– Ihan pieniä virheitä siellä oli mukana, mutta kokonaisuudet olivat aivan mielettömän hienot. Tytöt olivat todellakin pää kylmänä ja tekivät oman parhaansa kisassa, maajoukkuevalmentaja Pauliina Savola hehkutti tiedotteessa.

Espoon Telinetaitureiden Lea Bernards oli 47:s ja Voimisteluseura Keski-Uusimaan Iida Haapala 57:s. Karsinnan ykkönen oli Venäjän Angelina Melnikova yhteistuloksella 55,991.

Neliottelufinaali kilpaillaan perjantaina.