Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rautarouva Selene Lune voitti jo 40. kerran – ”Uskomattoman hieno kilpahevonen”

Harri Koivusen valmentama Selene Lune otti Vermon Tammatähti -lähdössä voittonsa numero 40. Väkivahva Selene Lune on maassamme yhä kilpailevista lämminveritammoista voitokkain.

Olli Koivusen ohjastama Selene Lune lähti tasoitusajossa matkaan 40 metrin takamatkalta. Sen alkumatka oli muita tammoja kankeampaa, mutta 9-vuotias sai myllynsä pyörimään ja pääsi matkalla aina kärkipaikalle saakka. Apollo Holding Oy:n kasvattama ja omistama Selene Lune hallitsi juoksua maalipaalulle asti väljännäköisesti.

– Juoksu meni ennen kaikkia ihan nappiin, Olli Koivunen kiteytti voiton reseptin.

Selene Lune on kilpaillut urallaan jo 148 kertaa, eikä sen menestystahti ole ainakaan hiipumaan päin. Viime vuonna tamma teki toistaiseksi parhaan kautensa voittamalla 11 kertaa ja tienaamalla liki 43 000 euroa. Vermon Tammatähden ykköstila oli Selene Lunelle jo vuoden 4.

– Selene Lune on uskomattoman hieno kilpahevonen. Harvoin ravuri näin paljon pystyy kilpailemaan ja voittamaan. Joku taika siinä on, Olli Koivunen hekumoi.

Napakka kiihdytys pohjusti voiton

Salamakypärät-kilpailusarjan avauskisa oli nuorten naisten juhlaa. 17-vuotias Oona Halme pääsi Rebel Royalin kanssa lujaa liikkeelle ja nappasi kärkipaikan. Siitä se hallitsi varmaan voittoon, vaikka Milla Markkasen ohjastama Artful Drop lopussa lähelle ehtikin.

– Hevonen oli tosi hyvä, ei voi kuin kehua, Oona Halme ihaili Aatto Silventoisen voittajaruuna Rebel Royalia.

Oona Halme on nuoresta iästään huolimatta paljon nähnyt ravinainen, sillä hänen isänsä Teemu Okkolin toimii Orimattilassa ammattivalmentajana.

– Olen ollut etuoikeutettu, kun olen saanut ajaa monenlaisia hevosia pienestä asti. Se on kehittänyt minua ohjastajana tosi paljon, Oona Halme kertoi.

Timo Korvenheimon tallin Jadira Web jatkoi kolmen kisan jälkeen tappioitta. Toto65-voittoihin ylsivät myös BWT Danger, B.Riitu sekä Skyfall Shine, jolle ykköstila oli jo 9:s putkeen. Täysosumalla voitti 103,77 euroa, viidellä oikein sai 2,91 e.