Tappara-vahti Heljanko nollasi KalPan, Vanhatalolle unelmadebyytti pudotuspeleissä – "Ei tarvinnut kuin lapaa vähän siirtää"

Tappara-hyökkääjä Lassi Vanhatalo tuskin olisi voinut toivoa parempaa tulikastetta jääkiekkoliigan pudotuspelimaailmaan. Tamperelaiset joutuivat KalPa-puolivälieräsarjaan ilman avainpelaajaansa Kristian Kuuselaa, mutta Vanhatalon avauserän osuma varmisti Tapparalle ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan 1–0-kotivoitolla.

– (Maksim) Matushkin kikkaili siinä menemään ja syötti suoraan lapaan. Ei siinä tarvinnut kuin lapaa vähän siirtää, Vanhatalo naurahti.

Tappara-vahti Christian Heljanko pysäytti kaikki 26 KalPa-kutia ja torjui uransa toisen nollapelin pudotuspeleissä. Heljanko pysäytti myös Aapeli Räsäsen huippupaikan sekuntia ennen summeria.

– Sain siinä kiekkoon osuman, mutta Heljangon hanska tai kilpi tuli vielä eteen. Hyvä torjunta hänelle, Räsänen kertasi.

Tappara on nyt voittanut joukkueiden kaikki viisi kuluvan kauden kohtaamista.

– Oltiin tänäänkin pelillisesti edellä, sen nyt näkivät kaikki, jotka jääkiekosta vähän ymmärtävät. Henkisesti ei tarvitse kääntää muuta kuin laittaa kiekkoa reppuun, Räsänen sanoi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka