Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vilppaan ote Pantteri-patsaasta tiukkenee – "Emme ole yhden emmekä kahden pelaajan varassa"

Salon Vilpas on tarraamassa yhä tiukemmin kiinni koripallon miesten Suomen mestaruuteen. Vilpas kukisti sunnuntaina pelatussa toisessa loppuottelussa kotikentällään Kauhajoen Karhu Basketin 93–87 (46–44).

Vilpas johtaa ottelusarjaa nyt voitoin 2–0. Mestarille jaettavan Pantteri-patsaan saa haltuunsa neljällä voitolla.

Vilppaan johtohahmot olivat uransa viimeisiä otteluita pelaava 40-vuotias takamies Teemu Rannikko ja sentteri Jeremiah Wood.

Rannikko linkosi viisi kolmosta sisään ja nakutti yhteensä 22 pistettä. Ratkaisuhetkillä vakuuttavasti koreja nostelleen Woodin saldo oli 23 pistettä ja 12 levypalloa.

Vilppaan voiton arvoa nostaa erityisesti se, että joukkue pelaa vain kolmella yhdysvaltalaispelaajalla, kun loukkaantunut Deondre Parks Junior puuttuu riveistä.

– Tämä on joukkueena käsittämätön. Emme ole yhden emmekä kahden pelaajan varassa. Makea tilanne, Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen myhäili.

Karhu Basket oli erityisen terävänä puoliaikojen aluissa, mutta menetti päätösneljänneksellä seitsemän pisteen johtoasemansa.

– Karhu oli aggressiivisempi ja aktiivisempi kuin avausfinaalissa. Meille tämä oli kuitenkin puolustuksellisesti yksi kauden huonoimmista peleistä. Emme saaneet häirittyä heidän heittojaan niin hyvin kuin normaalisti, Toiviainen pohti.

Karhulle jäi parannettavaa

Karhu oli joutunut tekemään muutoksen toiseen finaaliin, kun loukkaantuneen T.J. Holyfieldin tilalle korin alle tuli Osasumwen Osaghae Junior.

Vieraista kolme pelaajaa pääsi 17 pisteeseen: Collin Malcom, Jeffery Garrett Junior sekä Okko Järvi.

– Pelasimme paremmin joukkueena, mutta hyökkäyksissä on vielä parannettavaa jatkossa pallon liikkeessä ja sekä maltissa tietyissä tilanteissa, Karhu Basketin päävalmentaja Janne Koskimies kertoi.

Karhun syömähammas Järvi kärsii ilmeisesti jonkinlaista jalkavaivasta.

– En lähde siitä sen enempää sanomaan. Varmasti vastustajallakin kuluu jäitä ja buranaa, Koskimies sanaili.

Kolmas finaali pelataan keskiviikkona Kauhajoella.

---

Juttua on korjattu klo 18.38: Toisin kuin jutussa aiemmin virheellisesti kerrottiin, mestaruus ei ole vielä katkolla.