Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Awak Kuier teki suomalaista urheiluhistoriaa – varattiin toisella varausvuorolla maailman parhaaseen naisten koripallosarjaan

Suomen naisten koripallomaajoukkueen pelaaja Awak Kuier on varattu Yhdysvaltojen WNBA:ssa toisella varausvuorolla. Kuierin varasi Dallas Wings.

Koronaviruspandemian takia etänä pidetyssä varaustilaisuudessa ensimmäisellä varausvuorolla varattiin Charli Collier. Collierin varasi niin ikään Dallas Wings. Kolmantena varausvuorossa oli Atlanta Dream, joka varasi Aari McDonaldin.

Jo ennakkoon arvioitiin, että Kuier olisi ensimmäisten varausten joukossa. ESPN:n ennakoivalla listalla Kuier oli toisena Collierin jälkeen.

– Olen kiitollinen äidilleni, isälleni ja sisaruksilleni, jotka ovat tukeneet minua tällä matkalla, Kuier sanoi varaustilaisuuden suorassa lähetyksessä.

– Tahdon olla roolimalli nuorille suomalaisille koripalloilijoille. Haluan olla esimerkki, että hekin pystyvät tähän.

Tänä vuonna 20 vuotta täyttävä Kuier pelaa tällä hetkellä ensimmäistä ammattilaiskauttaan Italian naisten pääsarjassa Ragusassa. Suomessa Kuierin seura oli Mäkelänrinteen urheilulukion HBA-Märsky. Hänen kasvattajaseuransa on tämänkin vuoden Korisliigan mestaruutta tavoitteleva kotkalainen Peli-Karhut.

WNBA-liigaan on suomalaisista koripalloilijoista aiemmin varattu Taru Tuukkanen. Hänet valittiin numerolla 57 vuonna 2001. Suomen koripalloliitto kirjoittaa tiedotteessaan, että yksikään suomalainen ei ole toistaiseksi kuitenkaan pelannut WNBA:ssa.

Yhdysvalloissa miesten koripalloliiga NBA:ssa pelaa tällä hetkellä Lauri Markkanen. Markkasen joukkue on Chicago Bulls.

Dallasilla ensimmäisellä varauskierroksella useampi varausvuoro

Texasilainen Dallas Wings on voittanut WNBA:n mestaruuden kolmesti aiemmalla Detroit Shock -nimellään. Kuierin ja Collierin lisäksi Wings varasi viidennellä varausvuorolla Chelsea Dungeen.

Ensimmäinen varausvuoro oli alun perin New York Libertyllä, mutta seura kauppasi vuoronsa eteenpäin. Lopulta Wings sai ensimmäisen varausvuoron. Viides varausvuoro oli alun perin Washginton Mysticsilla.

Varaustilaisuus järjestettiin Suomen aikaa torstain ja perjantain välisenä yönä.