Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vilpas otti ensimmäisen kiinnityksen Korisliigan mestaruuteen

Miesten Korisliigan finaalisarjan ensimmäinen ottelu Kauhajoen Karhu Basketin ja Salon Vilppaan välillä päättyi vierasjuhliin, kun Vilpas nappasi voiton pistein 96–89 (59–45).

Ottelu ratkesi lopulta Vilppaan vahvaan alkuun: salolaiset tekivät pienet asiat paremmin sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä ja pitivät isännät koko ajan askeleen jäljessä.

Joukkue siirtyi 10 pisteen karkumatkalle jo reilun neljän minuutin jälkeen, ja ensimmäinen erä meni vieraille lopulta 30–19. Ottelun puolivälissä ero oli kasvanut 14 pisteeseen.

– Teimme tarvittavan eron hyvän heittopelimme ansiosta. Meillä olisi voinut olla jopa muutama piste enemmän tauolle mentäessä, sanoi Vilppaan vahvaa alkua johtanut Mikko Koivisto, joka onnistui avauspuoliajalla jokaisessa neljässä kolmen pisteen yrityksessään ja takoi ottelussa yhteensä 19 pistettä.

Puolustus sinetöi

Toisella puoliajalla Vilppaan heittopeli alkoi tökkiä. Kahden ensimmäisen erän aikana joukkue heitti 10 kolmen pisteen heittoa ja epäonnistui vain kahdesti, kun taas viimeisellä 20-minuuttisella yhdeksästä yrityksestä upposi vain kaksi. Vieraiden vahva puolustuspeli riitti kuitenkin pitämään kauhajokelaiset kurissa.

– Riistoissa nähtiin lopulta iso ero. Hävisimme toisella puoliajalla jonkin verran levypalloja, mutta pidimme pallosta hyvin huolta. En usko, että Karhulta nähdään enää montaa kertaa 15 menetystä, tuumi Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen.

Vilppaan suurimmaksi sankariksi nousi sentterijärkäle Jeremiah Wood, joka dominoi boksissa, teki 23 pistettä ja otti kahdeksan levypalloa. Myös Aatu Kivimäki jatkoi vahvaa kevättään saalistettuaan 12 pistettä ja yhdeksän koriin johtanutta syöttöä.

Karhun syömähammas oli Okko Järvi, joka heitti 23 pistettä.

– Emme päässeet rikkomaan heidän hyökkäyspeliään niin kuin halusimme. Meidän pitää jatkossa paineistaa palloa paremmin, kiteytti Kauhajoen päävalmentaja Janne Koskimies.

Toinen finaaliottelu pelataan sunnuntaina Salossa.