Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Norppa löytyi kuolleena laittomasta katiskasta Puumalassa – Metsähallitus tekee rikosilmoituksen

Katiskassa ei ollut nielurajoitinta, minkä vuoksi nuori norppa oli päässyt pyydykseen sisälle.

Saimaannorppanaaras hukkui laittomaan katiskaan Puumalassa Kesohiekanselän vesialueella, tiedottaa Metsähallitus. Norpan arvellaan päätyneen katiskaan jo viime syksynä. Norpan ja katiskan kunto viittaavat siihen, että norppa päätyi pyydykseen jo kuukausia sitten.

Pyydyksessä ei ollut nielurajoitinta, minkä vuoksi norppa pääsi katiskaan sisälle. Kyseessä oli kalastuslain asetuksen vastainen katiska, minkä johdosta Metsähallitus tekee tapauksesta rikosilmoituksen.

– Kyseessä oli kokoontaitettava nylonverkkoinen katiska. Pyydyksen omistajaa ei tiedetä. Tieto katiskaan kuolleesta norpasta tuli paikalliselta asukkaalta keskiviikkona, Metsähallituksen erätarkastaja Paavo Väisänen taustoittaa tiedotteessa.

Ilmoituksen tehnyt henkilö oli nähnyt vesillä kelluneen katiskan, jonka sisään norppa oli jäänyt loukkuun. Hukkuneen norpan pituus nenästä häntään on vain noin metri. Kyseessä on siis kuutti tai muutoin nuori yksilö.

Ruokavirasto tekee norpalle ruumiinavauksen.

Lue myös: Nuori norppa hukkui kalaverkkoon Puumalassa

Lue myös: Saimaannorppa kuoli kuhaverkkoon Pihlajavedellä – Raato putosi takaisin veteen verkkoa nostettaessa

Lue myös: Verkkokalastuskielto astuu voimaan Saimaan norppa-alueilla 15. huhtikuuta