Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Imatran Urheilijoille viestihopeaa SM-hiihdoissa – "Ensi vuonna kelpaa vain mestaruus"

Jämin Jänne jätti Imatran Urheilijat 42,8 sekunnin erolla hopealle.

Jämin Jänne venytti mitalisarjansa neljään maastohiihdon SM-viesteissä ja jatkoi lauantaina viime vuonna auennutta kultalatua. Kvartetti Aku Nikander, Ristomatti Hakola, Markus Vuorela ja Lauri Lepistö voitti Inarissa miesten 4x10 kilometrin viestin 42,8 sekunnin erolla Imatran Urheilijoihin.

Vuosi sitten Rovaniemellä Jämi otti kultaa samalla hiihtojärjestyksellä.

– Tällä kaudella ei ollut voitettukaan yhtään viestiä. Vantaalle lähdimme itsevarmempana kuin tänne, Lepistö viittasi helmikuiseen Suomen cupin kilpailuun, jossa Jämi jäi kolmanneksi Imatran Urheilijoiden ja Taivalkosken Metsä-Veikkojen taakse.

SM-viestien osalta Lepistöä voi kutsua kestomenestyjäksi. Hän pääsi mitalien makuun jo Kouvolan Hiihtoseurassa viime vuosikymmenellä.

– Taivalkoskella voitimme Suomen mestaruuden (2018). Monta mitalia on. Olen hiihtänyt viestejä kymmenen vuotta ja näistä saa aina lisäsytykettä. Saimme tänäänkin hyvän show'n aikaan ja hiihdimme hyvin. Kukaan ei kyykännyt vaan hiihdimme hyvällä perustasolla kaikki.

Niskanen kaipaili rivakampaa menoa

Nikander toi Jämin ensimmäiseen vaihtoon 42,7 sekuntia kärkijoukkue Taivalkosken Metsä-Veikkojen jälkeen.

Hakola nosti toisella osuudella Jämin viidenneltä sijalta kärkeen eikä antanut 600 kilometrin moottorimarssin painaa. Hän ja kolmannen osuuden hiihtäjä Vuorela viettivät viikon sotilaiden MM-kilpailuissa Ruotsin Bodenissa, josta suomalaiskolonna saapui Inariin vasta lauantain vastaisena yönä.

Vuorela ja Puijon Hiihtoseuran Perttu Hyvärinen kävivät kolmannella osuudella kissa ja hiiri -leikkiä, josta ei tullut selvää.

– Vähän yllätyin, miten hyvin kulki. Ajelimme kisan päälle reilut 600 kilometriä ja oli hyvä jalka. Perttu näytti väsyneeltä, mutta en uskaltanut lyödä kaikkea peliin, kun ei tiedä, millainen ässä hänellä on takataskussa, Vuorela myönsi.

Hyvärinen ei ollut tyytyväinen.

– Selkäranka katkesi ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Ei ollut hääviä.

Myös toisen osuuden hiihtänyt Iivo Niskanen oli pettynyt.

– Tähtäsimme korkeammalle, mutta ei riittänyt. Kulku oli ok, mutta kaikilla oli petrattavaa. Aina saisi itsekin olla rivakampi.

Imatra jatkoi nousuradalla

Ankkuriosuudella konkari Lepistö väsytti Puijon nuoren ampumahiihtäjän Arttu Heikkisen, joka joutui päästämään ohitseen myös Imatran Urheilijoiden ankkurin Miro Karppasen.

– Ajattelin, että haistelen ensimmäisen kierroksen. Jos sitten toisella kierroksella kaverilla olisi hyvä jalka ja hän lähtisi haastamaan, voisin ratkaista. Ylämäessä koetin pitää rennonreipasta vauhtia ja alamäissä laitoin kaasua. Se toimi hyvin, Lepistö kertasi.

Karppanen saapui maaliin 42,8 sekuntia ja Heikkinen 1.24,3 minuuttia Lepistön jälkeen.

– Miro pystyi nostamaan hyvin lopussa, Imatran avaaja Olli Ahonen kehui.

– Ei ollut minulta niin hyvää hiihtoa kuin eilen, perjantain perinteisen kympin neljäs Ville Ahonen sanoi.

Remi Lindholm koki sotilaiden MM-kilpailuista paluun raskaaksi.

– Nukuin ihan ok ja heräsin kasin aikoihin. Perusyö. Jalat olivat vähän tukossa.

Imatra kirkasti viime vuoden pronssin hopeaksi. Puijon mitali himmeni asteen verran.

– Kun lähdin liikkeelle, ajattelin hiihdon olevan vain pronssin varmistelua. Se vaihtuikin hopeaksi, joten saa olla tyytyväinen, Karppanen jutteli.

– Ensi vuonna kelpaa vain mestaruus, koko Imatran kvartetti paalutti.

Lue lisää: Ville Ahonen hiihti Inarin SM-kisoissa perinteisen kympillä neljänneksi – Pronssimitali jäi vajaan 9 sekunnin päähän

Lue lisää: Imatran Urheilijat lähtee kirkastamaan viime kevään SM-viestipronssia Lapin laduille – Iivo Niskanen nostaa Puijon ykkössuosikiksi, mutta imatralaisetkin taistelevat kullasta