Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijan uutinen | Seitsemän judokaa osallistui Imatran Sukoshin vyökokeeseen

Imatran urheilutalolla järjestettiin Judon perusteet -kurssi 18.–19.3.2023. Kurssi on pakollinen viimeistään vihreän vyön suorittajille.

Kaksipäiväisellä kurssilla tutustuttiin muun muassa judon päätekniikkaluokkiin ja judoetikettiin sekä käytiin läpi turvallisia harjoitustapoja ja erilaisia judon urapolkuja. Osallistujina oli 19 judokaa Lappeenrannan ja Imatran seudulta. Kouluttajina toimivat Virpi ja Ismo Seppänen Savonlinnan judoseurasta Shikatasta.

Imatran Sukoshi järjesti 27.3.2023 vyökokeen, jossa vihreän vyön suorittivat Nanna Siitonen ja Viivi Siitonen, oranssin vyön Egor Gorbushin ja Erik Zörner sekä keltaisen vyön Alisa Bederov, Amanda Nurmi ja Emmi Lautamies.

Vyökokeen vastaanottajana, graduoitsijana, toimi Tapio Suikkanen Lappeenrannan Kamizasta. Suikkanen kertoi vaadittavien tekniikoiden vaikeutuvan selkeästi keltaisen ja oranssin vyön kautta vihreään vyöhön siirryttäessä.

Kun keltaisen vyön painopiste on turvallisessa kaatumisessa ja peruspysty- ja mattotekniikoiden tuntemisessa, vihreään vyöhön vaaditaan muun muassa pystytekniikat molemminpuolisesti suoritettuina sekä matossa toimivat hyökkäys- ja puolustustekniikat.

Graduoitsijan mukaan kaikkien osallistujien suoritukset vastasivat hyvin Suomen Judoliiton asettamia vaatimuksia niin turvallisuuden kuin tekniikoiden osalta.

Imatran Sukoshin junioreiden harjoituksiin Imatran urheilutalon judosaliin voi tulla mukaan ilman aiempaa kokemusta joka maanantai kello 16.30–18.00 sekä torstaisin kello 17–18. Aikuisten kursseja järjestetään kysynnän mukaan.