Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pelastuslaitos palkitsi Ruokolahden seurakunnan ja ylämaalaisen maatilan työntekijöitä – "Turvanneet ihmishenkiä, omaisuutta, elinkeinoa ja ympäristöä"

Elämän liekki -tunnustuksen sai maanantaina viisi ihmistä.

Viisi eteläkarjalaista sai pelastuslaitokselta palkinnon neuvokkaasta toiminnasta onnettomuustilanteessa. Elämän liekki -tunnustuksen saivat Ruokolahden seurakunnan kappalainen Timo Kälviäinen, kanttori Raili Tervonen ja seurakuntamestari Sonja Hirvonen sekä ylämaalaisen pihattonavetan nuoret työntekijät Eerik Husu ja Juho Myllykangas.

Pelastuspäällikkö Heikki Liimatainen Etelä-Karjalan pelastuslaitokselta kertoo, että seurakunnan työntekijöiden ansiosta ihmiset ohjattiin onnistuneesti ulos Rautjärven kirkkopalosta joulupäivänä.

Toiminnan ansiosta vältyttiin henkilövahingoilta tilanteessa, jossa kirkko tuhoutui täysin.

Nuoret toimivat toimivat esimerkillisesti pihattonavetan tulipalossa Ylämaalla 11. helmikuuta.

Pihattonavetassa oli tulipalohetkellä noin 200 nautaeläintä, joiden vahingoilta säästyttiin nuorten onnistuneen alkusammutuksen ansiosta. Kuiviin olkiin tarttuneet liekit löivät jo kattoon saakka, mutta pojat tyhjensivät 10–15 sammutinta liekkeihin ja onnistuivat taltuttamaan ne.

Toinen pojista on pienempänä ollut mukana palokunnan toiminnassa.

Tunnustukset jaettiin maanantaina. Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen mukaan palkitut ovat noudattaneet esimerkillisesti pelastuslain henkeä ryhtymällä kykynsä mukaisesti pelastustoimiin ja turvanneet ihmishenkiä, omaisuutta, elinkeinoa ja ympäristöä.

Juttua korjattu 28.3. klo 10.40: Palkittu kanttori on Raili Tervonen, ei Timo Lampinen.