Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Luvattomat Vuoksen ylittäjät aiheuttavat taas huolta Imatran vanhalla sillalla – "Nyt järki käteen!"

Väyläviraston mukaan siltatyömaan turva-aitojen kiinnityksiä on avattu, mikä aiheuttaa todellisen vaaran.

Remontissa olevaa Mansikkakosken vanhaa siltaa ei missään tapauksessa saa käyttää Vuoksen ylittämiseen, Väylävirasto muistuttaa.

Luumäki–Imatra-ratahankkeen Facebook-sivulla jaetussa päivityksessä kerrotaan, että luvaton läpikulku siltatyömaalla on jälleen lisääntynyt.

Vahingossa kukaan ei vaaralliselle sillalle eksy, sillä sillan käyttö on estetty aidoilla. Väyläviraston mukaan aitojen kiinnityksiä on viime aikoina irrotettu ja aitoja avattu.

– Kuten kuvasta näkyy, silta on tällä hetkellä perustekijöissään, eikä missään tapauksessa ole turvallinen käyttää. Vaarattomalta tuntuva ”oikaisu” sillan kautta voi päättyä erittäin ikävällä tavalla, Facebook-päivityksessä muistutetaan.

Vuoksen yli omin luvin pyrkivät ihmiset ovat aiheuttaneet siltatyömaalla paljon huolta.

– On ollut sellaisia, jotka yrittävät väkisin läpi. Tuntuu, että samat sitkeät kaverit pyrkivät sillan yli joka päivä. Pitää vain laittaa aitoja paremmin esteeksi tai sulkea reitti kokonaan, työmaapäällikkö Ville Piirainen kertoi Uutisvuokselle tammikuussa.

Hänkin muistutti, että sillan luvattomat ylittäjät ottavat putoamisen riskin, sillä työmaa-alueen reittejä ei ole suunniteltu läpikulkuun.

Lue lisää: Vierailimme Mansikkalan vanhan sillan työmaalla: Silta on hankala korjattava kolmesta syystä – Luvattomat ylittäjät jatkavat uhkarohkeaa touhuaan sitkeästi