Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdistykset toimivat | Leena Haapala valittiin Imatran soroptimistien presidentiksi

SI Imatran eli tutummin Imatran soroptimistien vuosikokous pidettiin 14.3.2022 Ravintola Buttenhofissa.

Yhdistyksen presidenttinä toimii kaudella 2023–2024 Leena Haapala ja hallitukseen kuuluvat kuluvalla kaudella Marketta Varis varapresidenttinä, Mariella Pirkka past presidenttinä, Sirpa Taipale varainhoitajana ja Riitta Rämö ohjelmajohtajana sekä Sirpa Harju ja Eila Backman. Leena Peura-Kuusela toimii sihteerinä.

Jäseniä SI Imatrassa on 24. Yhdistys kokoontuu kerran kuussa kesää lukuun ottamatta ja kokoukset pidetään pääsääntöisesti Piponiuksen talossa. Yhdistyksen toiminnan tavoitteena on edistää erityisesti naisten ja tyttöjen asemaa ja tasa-arvoa sekä paikallisesti että maailmanlaajuisesti.

Viime vuonna yhdistys lahjoitti varoja ecuadorilaisten nuorten syrjäytymistä estävään projektiin ja Ukrainaan sodasta kärsineiden naisten ja lasten auttamiseen.

Paikallisesti tuettiin Joulupuu-keräyksen kautta lapsia ja nuoria ja lahjoitettiin ukrainalaisille koululaisille valot pyöriin.

Lisäksi yhdistys on jakanut stipendejä paikallisille nuorille. Klubilla on myös viisi kummilasta Tansaniassa Kilingin koulussa.

Joulukuussa järjestettiin yhteistyössä paikallisten järjestöjen kanssa puurojuhla vastaanottokeskuksen asiakkaille ja yhteistyö jatkuu kuluvana vuonna erilaisten tapahtumien muodossa.

SI Imatra on vuonna 1967 perustettu yhdistys. Suomessa soroptimistiklubeja on 53, ja jäseniä klubeissa on noin tuhat. Yhdistykset kuuluvat Suomen Unioniin.

Soroptimist International -järjestössä on maailmanlaajuisesti yli 80 000 jäsentä 130 maassa.

Se on maailmanlaajuinen eri ammatteja, kulttuureja ja maita edustavien naisten vapaaehtoisjärjestö. Soroptimistien arvot ovat ihmisoikeuksien, rauhan, demokraattisen päätöksenteon ja naisten mahdollisuuksien edistäminen maailmassa, sekä vapaaehtoistyö ja ystävyys.

Soroptimist International -järjestö on saanut nimensä latinankielisistä sanoista soror, joka tarkoittaa sisarta ja optimum, joka tarkoittaa parasta. Lyhyesti sanoen: parasta naisille.

Kirjoittaja on Imatran soroptimistien sihteeri.