Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalit 2023 | Katso tästä kotiasi lähin äänestyspaikka Imatran seudulla – Ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona

Kahdet edelliset vaalit järjestettiin koronapandemian takia poikkeusolosuhteissa. Nyt koittaa vaaleissakin paluu normaaliin.

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona ja päättyy ensi viikon tiistaina eli viisi päivää ennen h-hetkeä. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 2. huhtikuuta.

Ennakkoon äänioikeutettu voi käydä äänestämässä missä tahansa yleisessä ennakkoäänestyspaikassa kotimaassa tai ulkomailla.

Eduskuntavaaleissa palataan jälleen normaaleihin äänestysolosuhteisiin. Kahdet edelliset vaalit, alkuvuoden 2022 aluevaalit ja kesän 2021 kuntavaalit, järjestettiin koronapandemian aiheuttamissa poikkeusolosuhteissa.

Imatralla äänensä voi antaa ennakkoon K-Citymarketilla, Prismalla sekä Imatrankosken ja Vuoksenniskan S-marketeilla.

Jos äänestys- tai ennakkoäänestyspaikkaan meneminen on kohtuuttoman vaikeaa heikentyneen liikunta- tai toimintakyvyn takia, on mahdollista äänestää myös kotoa käsin.

Kotiäänestykseen tulee ilmoittautua viimeistään 21. maaliskuuta.

Varsinaisen vaalipäivän äänestyspaikat ovat Imatran talokeskuksen kokoustila Vuoksenniskalla, Tainionkosken entisen koulukeskuksen ruokalarakennus, Mansikkalan ja Kosken koulukeskukset sekä Olavinkulma Imatrankoskella.

Juttua muokattu 22.3. klo 8.15: Lisätty ennakkoäänestyspaikkojen listalle sieltä puuttunut Rautjärven Aseman koulu.

Lue myös: Uutisvuoksen vaalikone: Suurin osa eteläkarjalaisista eduskuntavaaliehdokkaista kannattaa eutanasiaa – Lue ehdokkaiden perustelut

Lue myös: Kutsuimme kaikki Etelä-Karjalan kansanedustajaehdokkaat tenttiin – Katso videot tästä