Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kevätseuranta | Joutsenet saapuivat jo Vuokselle – Uutisvuoksi seuraa kevään merkkejä Imatran seudulla, lähetä oma havaintosi!

Etelätuuli vauhditti maaliskuun alun pakkaskeleillä hyytynyttä lintujen muuttoa.

Ensimmäiset joutsenhavainnot on tehty jo Imatralla Vuoksella tänä keväänä. Tuija Mertanen näki laulujoutsenen Imatrankoskella Evälahden niemen kohdalla torstaina 16. maaliskuuta.

Ensimmäiset lokit kävivät Vuoksella jo helmikuun puolivälissä, mutta pakkasten myötä ne kaartoivat takaisin kohti etelää.

Maaliskuun puolivälissä kevät näyttää etenevän normaalissa aikataulussa. Lokkeja liitelee Vuoksen yllä jo runsaasti.

Lintujen muuttoa valtakunnallisesti seuraavan Bird Life Suomen verkkosivujen mukaan kevätmuutto pääsi maaliskuun puolivälissä kunnolla vauhtiin.

– Voimakkaat eteläiset tuulet lennättivät Suomeen kiuruja, töyhtöhyyppiä sekä muita alkukevään muuttajia. Keväälle uusina lajeina havaittiin pikkujoutsen, tundrahanhi, valkoposkihanhi, meriharakka, tylli, kangaskiuru, virtavästäräkki ja lapinsirkku, raportoidaan Bird Lifen seurannassa.

Joutsenia jo Lapissakin

Suurimmat muuttolintujen määrät on tässä vaiheessa havaittu odotetusti lounaisimmassa Suomessa. Maskussa nähtiin Bird Lifen mukaan lähes 500 kiurua ja noin 200 uuttukyyhkyä.

Laulujoutsenet ja harmaalokit ovat ehtineet jo muuttoaallossa Vuoksea pohjoisemmaksi. Laulujoutsenia on nähty Kuusamossa ja Rovaniemellä ja harmaalokki Kajaanissa.

Uutisvuoksi seuraa kevään edistymistä. Lähetä havaintoja ja kuvia kevään merkeistä: muuttolinnuista ja muista elämistä sekä kasveista. Kuvista ei makseta palkkioita. Havaintoja voi lähettää osoitteeseen toimitus@uutisvuoksi.fi