Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Imatran kaupunkikonserni tekee kaksi miljoonaa tappiota viime vuodelta: "Tulos jäi heikoksi", kommentoi konsernitalouspäällikkö

Kaupunkikonsernin velkaantuminen kasvoi viime vuonna 11,7 miljoonaa eurolla. Kokonaisuudessa konsernilla on velkaa reilut 10 000 euroa per imatralainen.

Imatran kaupunkikonsernin tulos viime vuodelta on kaksi miljoonaa euroa alijäämäinen.

Konsernitalouspäällikkö Marko Pollari luonnehtii kaupungin tiedotteessa konsernitulosta heikoksi.

– Edellisenä vuonna tulos oli lähellä nollaa, mutta nyt se painui kaksi miljoonaa alijäämäiseksi, Pollari sanoo.

Kulujen nousun myötä koko myös koko konsernin vuosikate (21,5 miljoonaa euroa) on edellisvuotta heikompi.

Vuosikatteen määrän riittämistä poistoihin pidetään terveen talouden mittarina, Imatralla se ei toteutunut.

Konsernitilinpäätöksessä Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) kasvaneet maksuosuudet ja alijäämähyvitykset rasittavat tulosta.

Äskettäin selvisi, että Imatran kaupunki tekee ennätystappion viime vuodelta. Kaupungin tulos oli 9,3 miljoonaa alijäämäinen.

Konserniyhtiöistä parhaimman tuloksen teki Imatran Lämpö Oy, jonka tilikauden tulos oli lähes 1,1 miljoonaa euroa.

Myös Mitra Management pärjäsi odotettua paremmin ja paransi tulostaan liki 510 000 eurolla edellisvuoteen verrattuna. Tiedotteen mukaan parempaan tulokseen yhtiötä siivittivät muun muassa kasvanut liikevaihto ja pienentyneet poistot.

Imatran vuokra-asunnot Oy petrasi tulostaan. Pääsyynä on vuokra-asuntojen odotettua parempi käyttöaste, kun tyhjiä asuntoja on vuokrattu vastaanottokeskuksen tarpeisiin.

Imatran Kiinteistö- ja aluepalvelu Oy (Kipa) ja Imatran Toimitilat Oy olivat isoista konserniyhtiöistä ainoat, jotka tekivät tappiollisen tuloksen viime vuonna. Muilla yhtiöillä (Mitra Imatran Rakennuttaja, IBC ja Kehy) tulos toteutui tiedotteen mukaan kaavaillulla tavalla.

Lue myös: Imatran Kipan tulos syöksyi miinukselle – Syynä liki 700 000 euron tappioille runsasluminen talvi ja ulkoistukset

Kaupunkikonsernin velkaantuminen kasvoi viime vuonna 11,7 miljoonaa eurolla. Kokonaisuudessa konsernilla on velkaa 253,7 miljoonaa euroa eli reilut 10 000 euroa per imatralainen.

Konsernitalouspäällikkö Marko Pollari mainitsee tiedotteessa, että Imatralla on edessä on isoja investointeja, joten korkorasite kasvaa entisestään tulevina vuosina. Näin ollen velkatilanne on huolestuttava.

Lue myös: Imatra tekee ennätystappion viime vuodelta: Syynä Mitra Managementin miljoonien eurojen alaskirjaukset – "Hälytyskellojen pitäisi soida"

Lue myös: Imatran kaupunginhallitus hyväksyi Mitra Managementin pelastamisen  – Kolme henkilöä poistui kokouksesta jääviyden takia, kun miljoonarahoitusta käsiteltiin

Lue myös: Katso jättikyselyn tulokset | Tätä mieltä Uutisvuoksen lukijat ovat uimahallista, urheilutalosta, juna-asemasta ja erämuseosta – sekä kylpylän pelastamisesta