Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nopeasti sulava lumi sai Imatran kadut lainehtimaan – Kaupunki muistuttaa autoilijoita jättilätäköistä

Isoja lätäköitä syntyi tiistaina ympäri Imatraa.

Sään nopea lämpeneminen ja vesisade ovat sulattaneet lumia jättilätäköiksi Imatralla.

– Sulaminen on nyt todella nopeaa ja lätäköitä syntyy. Kevyen liikenteen väylät ovat myös paikka paikoin todella liukkaita. Yritämme hiekoittaa ja poistaa vesiä, mutta kaikkialle ei millään ehditä kerralla, työnjohtaja Jarmo Varjus Imatran kiinteistö- ja aluepalvelusta (Kipa) kertoo kaupungin tiedotteessa.

Varjus kehottaa autoilijoita hidastamaan lätäköiden kohdalla, sillä roiskuva vesi on ikävä yllätys jalankulkijoille.

Esimerkiksi Tainionkoskentiellä Mansikkalasta Imatrankoskelle ajavat autot saivat tiistaina iltapäivällä kuraveden roiskumaan kaaressa kevyen liikenteen sohjoiselle väylälle.

Isoja lammikoita on syntynyt eri puolille kaupunkia, muun muassa Imatrankosken ja Mansikkalan vilkkaille väylille.

Suuria lätäköitä löytyy esimerkiksi Imatrankoskelta Olavinkadun ja Einonkadun risteyksestä, kuten myös kaupungintalon ja kulttuuritalo Virran edestä sekä McDonald'sin pihasta ja läheisen liikenneympyrän tuntumasta.

Etelä-Karjalan pelastuslaitos muistutti tiistaina aamupäivällä myös jäisistä teistä. Pelastuslaitos suosittelee malttia sekä varovaisuutta liikenteeseen niin autoilijoille, pyöräilijöille kuin jalankulkijoille.

Luistelukentät kiinni, hiihtämään pääsee

Kevät tuli vauhdikkaasti myös ulkoliikuntapaikoilla. Kaikki Imatran luistelukentät jouduttiin sulkemaan tiistaina jäiden sulamisen takia.

– Tämän hetken arvion mukaan luistelukausi on nyt tältä erää ohi, liikuntapaikkamestari Jani Niittynen arvioi tiedotteessa.

Hiihtämään vielä pääsee, mutta laduillakin kannattaa noudattaa varovaisuutta, hän muistuttaa.

Latukartan mukaan ainakin ensilumen latu, kylpylän läheisyydessä olevat ladut, Hossukan ja Mustalammen välinen latu, Mikonpuiston ja Paajalan valaistut ladut sekä Ukonniemen ja Meltolan välinen latu ovat yhä hyvässä kunnossa.

Osa laduista on tyydyttävässä kunnossa, ja esimerkiksi Lammassaaren jääladulla nousee latukartan mukaan vettä etelä- ja länsipuolella.

Lue myös: Henkilöautot kolaroivat Imatralla Kaukopäänkadun ja Karjalantien risteyksessä – Pelastuslaitos varoittaa hyvin liukkaista teistä