Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vastaa kyselyyn | Missä Imatran uimahallin ja urheilutalon pitäisi sijaita, entä mitä mieltä olet erämuseosta ja juna-asemasta? – Ota kantaa Imatran isoihin investointeihin Uutisvuoksen kyselyssä!

Uutisvuoksen lukijat pääsevät kertomaan oman mielipiteensä Imatran isoista investoinneista.

Uutta uimahallia ei Imatralle rakenneta eikä vanhaa peruskorjata näillä näkymin ainakaan pariin vuoteen, sillä asian kanssa päätettiin ottaa aikalisä. Uimahalli herättää kaupungissa kiivasta keskustelua ja jakaa mielipiteitä.

Lue lisää: Valtuustoryhmät linjasivat yksimielisesti: Imatran uimahalliasiassa otetaan aikalisä

Sen sijaan urheilutalon suunnittelua Ukonniemeen jatketaan. Urheilutalon ohjausryhmän tavoitteena on, että investointipäätös tehdään tulevana kesänä. Uuden urheilutalon päivitetty kustannusarvio on noin 13,8 miljoonaa euroa.

Myös urheilutaloasiaan kuntalaisilla on sanansa sanottavana. Toiset ovat Ukonniemen kannalla, kun taas osan mielestä urheilutalon pitäisi sijaita jatkossakin keskeisellä paikalla Mansikkalassa.

Lue lisää: Kaupunki pani jäihin uimahallin, mutta urheilutalon siirtoa Ukonniemeen jatketaan – Mitä tuumivat urheiluseurojen vetäjät?

Yksi hanke kuitenkin kiilaa nyt muiden edelle: maanantaina kaupunginvaltuusto nosti uuden juna-aseman – "Imatran käyntikortin" – investointilistan kärkeen. Uusin hinta-arvio juna-asemalle on 5–6 miljoonaa euroa.

Lue lisää: Tältä näyttää uusin versio Imatran tulevasta juna-asemasta – Kaupunki julkaisi jo kolmannet havainnekuvat

Lähivuosina kaupungin rahaa on menossa myös Erä- ja luontokulttuurimuseoon. Kaupunki rahoittaa kaupungintalolle Mansikkalaan kaavailtua museota 8 miljoonalla eurolla, mikäli muu rahoitus saadaan valtiolta. Myös museohanke jakaa Imatralla mielipiteitä.

Viides kuuma puheenaihe on se, pitäisikö kaupungin auttaa velkojensa kanssa painivaa Imatran Kylpylää. Kylpylä on toivonut, että kaupunki ostaisi sen altaat ja muut märät tilat noin 6,5 miljoonalla eurolla, jolla se voisi järjestellä vuodenvaihteessa erääntyvät lainansa.

Lue lisää: Kunnallisneuvos Martti Beloff toivoo Imatran päättäjiltä ripeää sopua: "Uimahallikytköstä ei olisi pitänyt tehdä, mutta kaupungin pitää auttaa kylpylää vaikealla hetkellä"

Uutisvuoksen lukijat pääsevät nyt kertomaan oman mielipiteensä Imatran isoihin investointeihin. Jos kysely ei näy alla, pääset siihen tästä linkistä.

Uutisvuoksi kertoo kyselyn tuloksista myöhemmin.

Lue myös: Matias Hilden, Lassi Nurmi ja Pertti Lintunen ennustavat: Näin käy Imatran uimahallille, urheilutalolle, erämuseolle ja juna-asemalle