Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Muistokirjoitus | Matti Putkinen 1945–2023 – Vaatimaton ja mukava ihminen, joka rakasti mökkeilyä Simpelejärven rannalla

Imatran kaupungin pitkäaikainen liikuntapaikkamestari Matti Putkinen kuoli pitkäaikaiseen sairauteen 26.1.2023. Hän oli syntynyt Parikkalassa 23.8.1945.

Putkinen työskenteli aluksi isänsä maalausliikkeessä siirtyen sitten Parikkalan kunnan liikuntatoimeen. Imatralle 1967 muuttanut Putkinen työskenteli eläkkeelle saakka Imatran kaupungin kentänhoitajana ja liikuntapaikkamestarina. Vuonna 2006 Matti Putkinen palkittiin ansiomerkillä 40 vuoden kunnallisesta palvelusta.

Kevytrakenteinen Putkinen harrasti juoksua pienestä pojasta lähtien. Parikkalan Urheilijoissa hän saavutti keskimatkoilla nuorissa SM-pronssia sekä useita piirinmestaruuksia.

Muutettuaan Imatralle Putkinen liittyi Vuoksenniskan Vesaan. Sen viestijoukkueessa hän saavutti lukuisia Suomen mestaruuksia 4 x 800 metrin ja 4 x 1 500 metrinmatkoilla. Hänen paras henkilökohtainen saavutuksensa oli kuudes sija SM-maastoissa.

Vuonna 1975 Vesan nelikko Matti Putkinen, Rauno Mattila, Hannu Ojala ja Risto Tuominen juoksi Suomen ennätyksen 4 x mailin matkalla.

Putkisen oma ennätys 1 500 metrillä oli 3.48,6. Se kestää hyvin vertailun nykypäivän kansallisen tason juoksijoihin huomioiden sen, että samanaikaisesti Putkinen päivätyön ohessa perusti perheen, rakensi talon ja kesäpaikan.

Matti Putkinen oli rauhallinen, vaatimaton ja mukava ihminen. Joka ei hänen kanssaan tullut toimeen, sai katsoa peiliin.

Putkisen rakkain harrastus oli mökkeily Simpelejärven rannalla. Siellä hän lenkkeili, kalasti, sienesti ja marjasti.

Putkisen lähipiirin muodostivat vaimo ja tyttäret perheineen.

Kirjoittajat ovat Matti Putkisen läheisiä juoksijakavereita.