Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuleeko imatralaisesta Mari Parkkisesta Mikkelin hiippakunnan piispa? – Vaali käydään toukokuussa

Mikkelin hiippakunnan uuden piispan on määrä aloittaa virassaan syyskuussa, kun nykyinen piispa Seppo Häkkinen jää eläkkeelle.

Teologian tohtori Mari Parkkinen on asetettu ehdolle Mikkelin hiippakunnan piispaksi, kirkon viestintä tiedottaa. Valitsijayhdistyksen perustamisasiakirjat toimitettiin Mikkelin hiippakunnan tuomiokapituliin torstaina 2. helmikuuta.

Parkkinen on toiminut Imatran seurakunnan kirkkoherrana vuodesta 2021 lähtien. Parkkinen on koulutukseltaan teologian tohtori ja työskennellyt myös seurakuntapastorina Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnassa.

Parkkisen lisäksi virallisia ehdokkaita Mikkelin piispanvaalissa ovat dosentti Pekka Särkiö ja dosentti Sammeli Juntunen. Ehdokkaita voi asettaa maaliskuun alkuun saakka.

Piispanvaali toimitetaan torstaina 25. toukokuuta. Mikäli kukaan ehdokkaista ei saa yli puolta annetuista äänistä, järjestetään toinen vaalikierros kahden eniten ääniä saaneen ehdokkaan kesken.

Piispanvaalissa on noin 1 100 äänioikeutettua, joista puolet on pappeja ja puolet maalikkovalitsijoita.

Mikkelin hiippakunnan uuden piispan on määrä aloittaa virassaan syyskuussa, kun nykyinen piispa Seppo Häkkinen jää eläkkeelle.

Mari Parkkinen oli ensin radiotoimittaja, mutta alkoi sitten miettiä kaiken tarkoitusta: Hänestä tuli pappi ja Imatran seurakunnan kirkkoherra