Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saareksiinmäen putkirikko korjataan vielä torstain aikana – Vesikatko jatkuu lähellä olevilla seitsemällä kiinteistöillä parin päivän ajan

Korjaukset haittaavat liikennettä, sillä vain osa Korvenkannantiestä on käytössä. Kaupunki toivoo, että autoilijat käyttäisivät muita reittejä mahdollisuuksien mukaan.

Saareksiinmäen vesijohtoverkoston vuoto saadaan korjattua vielä torstain aikana, Imatran kaupunki tiedottaa.

Verkosto joudutaan korjauksen jälkeen huuhtelemaan ja desinfioimaan. Tästä syystä vesikatko jatkuu lähellä olevilla seitsemällä kiinteistöillä parin päivän ajan.

Vesikatkon piirissä olevat kiinteistöt sijaitsevat Korvenkannantien varressa Jaanankujan puolella. Imatran vesi voi tarvittaessa toimittaa asukkaille talousvettä katkon aikana.

Kyseisille kiinteistöille annetaan väliaikainen talousveden keittokehotus ennen veden jakelun aloittamista. Muualla Imatralla vettä voi käyttää normaaliin tapaan.

Imatrankoskella ja Saareksiinmäellä hanasta saattaa nyt tulla vettä, jossa on värihaittoja. Tämä johtuu siitä, että tutkimusvaiheessa verkostoon jouduttiin laskemaan hieman vettä, mikä vaihtoi hieman verkoston virtauksia.

Värihaitat ovat vaarattomia, eikä vettä tarvitse näillä alueilla keittää. Mahdollisista värihaitoista pääsee eroon juoksuttamalla vettä hetken hanasta.

Jos tilanne ei korjaannu, voi ottaa yhteyttä Imatran Veden vikapäivystykseen (020 617 4333).

Putkirikkoa alettiin etsiä tiistaina, kun Tuulikallion alueella havaittiin poikkeuksellisen suurta veden kulutusta.

Tiistai-iltana putkirikko paikallistettiin Saareksiinmäelle, Jaanankujan ja Korvenkannantien risteykseen. Tarkan vuotokohdan löytäminen otti kuitenkin aikansa.

Kaupunki kertoi keskiviikkona, että vuotokohdan yläpuolella on vuonna 1982 käytöstä poistettu betonirakenteinen jätevesiviemäri, josta on vuodon yhteydessä saattanut päästä bakteereja vesijohtoverkostoon.

Bakteeririski koskee kaupungin tiedotteen mukaan niitä kiinteistöjä, joilta talousveden jakelu on keskeytetty.

Ennen talousveden jakelun aloittamista annetaan todennäköisesti varotoimenpiteenä talousveden keittokehotus kiinteistöille osoitteissa Korvenkannantie 17–27 ja Korvenkannantie 31.

Korjaukset haittaavat liikennettä, sillä vain osa Korvenkannantiestä on käytössä. Vuotopaikan tarkentumisen seurauksena lähettyville kaivetaan uusi kuoppa.

Kaupunki toivoo, että autoilijat käyttäisivät muita reittejä mahdollisuuksien mukaan.

Uutista päivitetty kello 18.30: Lisätty tieto, että korjaus saadaan tehtyä torstain aikana.

Lue myös: Saareksiinmäellä iso putkirikko – Jätevesiviemäristä on saattanut päästä bakteereja vesijohtoverkostoon