Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronarokotusten palvelunumero sulkeutuu Etelä-Karjalassa – Ajanvarauksen voi edelleen tehdä puhelimitse tai sähköisesti

Koronan ja influenssan rokotusajanvarauspalvelu numerosta 05 352 2355 päättyy perjantaina 3. helmikuuta kello 14, Etelä-Karjalan hyvinvointialue kertoo tiedotteessaan.

Palvelunumeron sulkeutumisen jälkeen ajanvarauksen voi tehdä puhelimitse hyvinvointi- ja terveysasemien palvelunumerosta 05 352 7260 arkisin kello 7–20. Rokotusaikoja voi edelleen varata myös sähköisen ajanvarauksen kautta.

Etelä-Karjalan hyvinvointialue suosittelee edelleen ottamaan suositellut influenssa- ja koronarokotukset.

Näin THL suosittelee

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee koronarokotusten tehosterokotusta varianttirokotteella kaikille 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille.

Tällä ryhmällä ei lasketa saatuja rokoteannoksia tai sairastettuja koronatauteja. Yksi tehosterokotus varianttirokotteella riittää.

Perusterve 60–64-vuotias henkilö voi saada neljännen koronarokotuksen, jos ei ole sairastanut koronaa. Kolmannen rokotuksen voi saada, jos sairastetun koronan ja rokotuksen väli on ollut kuusi viikkoa tai vähemmän.

THL ei suosittele neljänsiä koronarokotuksia perusterveille alle 60-vuotiaille. Rokotussuositukset voi tarkistaa THL:n sivuilta.