Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saareksiinmäellä iso putkirikko – Jätevesiviemäristä on saattanut päästä bakteereja vesijohtoverkostoon

Vuotokohta paikannettiin tiistai-iltana Jaanankujan ja Korvenkannantien risteykseen, mutta tarkkaa vuotokohtaa etsitään yhä maan alta.

Tuulikallion alueella tiistaina havaittu veden hävikkiongelma on ratkennut. Vuotokohta löytyi tiistai-iltana Saareksiinmäeltä Jaanankujan ja Korvenkannantien risteyksestä.

Korjaukseen tähtäävät työt alkoivat tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.

– Vuotokohta on iso. Yön aikana ei ole päästy vielä korjaamaan, sillä tarkkaa vuotokohtaa etsitään yhä maan alta. Tilanteen tekee hankalaksi se, että syvä kaivukohta täyttyy koko ajan vedellä, jota tulee käytöstä poistetusta viemäristä, Imatran Veden verkostomestari Kari Mäkelä kertoo kaupungin tiedotteessa.

Kaupunki tiedotti keskiviikkona puoli viiden maissa, että korjausurakka kestänee torstaihin asti.

Tarkkaa vuotopaikkaa maan alta etsitään yhä. Lappeenrannan energiasta on tilattu avuksi digitaalinen korrelaattori vesijohtoverkon vuotopaikan tarkempaan määrittelyyn.

Korjaukset haittaavat liikennettä, sillä vain osa Korvenkannantiestä on käytössä. Kaupunki toivoo, että autoilijat käyttäisivät muita reittejä mahdollisuuksien mukaan.

Pääsikö jätevesiviemäristä bakteereja vesijohtoverkostoon?

Vuotokohdan yläpuolella on vuonna 1982 käytöstä poistettu betonirakenteinen jätevesiviemäri, josta on vuodon yhteydessä saattanut päästä bakteereja vesijohtoverkostoon.

Bakteeririski koskee kaupungin tiedotteen mukaan niitä kiinteistöjä, joilta talousveden jakelu on keskeytetty tällä hetkellä.

Ennen talousveden jakelun aloittamista annetaan todennäköisesti varotoimenpiteenä talousveden keittokehotus kiinteistöille osoitteissa Korvenkannantie 17–27 ja Korvenkannantie 31.

Asia tarkentuu, kun vuotokohta on saatu paikannettua ja korjaustyöt tehtyä. Kiinteistöjä informoidaan asiasta erikseen.

Seitsemän kiinteistöä ilman vettä korjausten aikana

Korjausten aikana seitsemän kiinteistöä jää ilman vettä. Ilman vettä jäävät kiinteistöt sijaitsevat Korvenkannantien varressa, Jaanankujan puolella.

Imatran Vesi voi toimittaa vesikatkon aikana talousvettä erillisestä tilauksesta.

Kaupungin tiedotteen mukaan vesien palauttamisen jälkeen kannattaa hanasta laskea hetki vettä, mikäli se on sameaa tai sisältää ilmaa.

Mäkelän mukaan Tuulikallion alueella kuluu normaalisti noin 4 000 kuutiota vettä vuorokaudessa. Vuodon takia kulutus nousi noin 5 000 kuutioon vuorokaudessa.

Lue myös: Imatralla etsitään suurta vesivuotoa – Veden kulutus kasvoi yhtäkkiä valtavasti Tuulikalliossa