Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Stora Enso luopuu Anjalan tehtaan myynnistä: "Tehtaan pitäminen yhtiöllämme on sen myyntiä kannattavampaa"

Ruotsissa sijaitseva Hylten tehdas sen sijaan siirtyy uudelle omistajalle.

Stora Enso on päättänyt lopettaa Anjalan tehtaan myyntiprosessin.

Sen sijaan yhtiö on allekirjoittanut sopimuksen Ruotsissa sijaitsevan Hylten paperitehtaan ja siihen liittyvän omaisuuden myymisestä Sweden Timberille, joka on keskikokoinen sahayhtiö.

Stora Enso kertoo tiedotteessaan, että kaupan arvo on noin 18 miljoonaa euroa ja sen odotetaan toteutuvan vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla.

Hylten tehtaan myynti ja Anjalan tehtaan pitäminen yhtiöllä päättävät Stora Enson maaliskuussa 2022 ilmoittaman suunnitelman luopua paperiliiketoiminnasta.

– Olen iloinen, että Sweden Timber jatkaa Hylten paperitehtaan asiakkaiden palvelemista tavoitteenaan kehittää toimintaa edelleen. Tutkittuamme eri vaihtoehtoja olemme todenneet, että Anjalan tehtaan pitäminen yhtiöllämme on sen myyntiä kannattavampaa, Stora Enson talousjohtaja Seppo Parvi sanoo tiedotteessa.

Lue myös: Uhkaavatko lomautukset myös Stora Enson Imatran tehtaiden väkeä? – Metsäyhtiön viestintäjohtaja Satu Härkönen vastaa

Anjalan ja Belgiassa sijaitsevan Langerbruggen paperitehtaat liitettiin Packaging Materials -divisioonaan 1. tammikuuta 2023. Tiedotteen mukaan Anjalan tehdas hyötyy jo nyt integroidusta toiminnasta Inkeroisten kartonkitehtaan kanssa, muun muassa yhteisten raaka-aineiden ja energian hankinnan kautta.

Anjalan ja Langerbruggen tehtaat jatkavat paperintuotantoa. Hylten tehtaan myynnillä Sweden Timberille ei ole välitöntä vaikutusta tehtaan tuotantoon tai asiakastoimituksiin.

Tiedotteessa kerrotaan, että aiemmin julkistetun Maxaun paperitehtaan myynnin Schwartz Produktionille odotetaan toteutuvan kuluvan vuoden alussa.

Nymöllan paperitehtaan myynti saatiin päätökseen 2. tammikuuta, ja omistus siirtyi Sylvamolle.

Lue myös: Stora Enso investoi 8,5 miljoonaa Imatralle – Työt alkavat pian