Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mansikkalan koulukeskuksen työrauhaa parannetaan kiinteillä sekä siirrettävillä seinillä – Kimmokkeena käyttäjien palaute

Kaikkien puukoulussa tänä vuonna toteutettavien muutostöiden kustannusarvio on 750 000 euroa, josta seinien osuus on noin 270 000 euroa.

Mansikkalan koulukeskuksen tilojen muokkaamista jatketaan henkilökunnalta ja muilta tilojen käyttäjiltä saadun palautteen perusteella.

Koulurakennukseen hankitaan siirrettäviä lasiseinäelementtejä, ja myös kiinteitä seiniä tulee lisää.

Uusilla seinäratkaisuilla pyritään rauhoittamaan luokkatiloja ja estämään läpikulkua. Tavoitteena on parantaa työrauhaa sekä koulutilojen toimivuutta ja käytettävyyttä.

Muutostöiden kustannusarvio on noin 270 000 euroa.

Lue myös: Mansikkalan koulukeskuksen kattovuodon syy selvisi: "Virheen takia vesi pääsi patoutumaan ja jäätymään väärään paikkaan"

Ilmastointia parannetaan

Rakennuksessa tehdään tänä vuonna paljon muitakin muutostöitä.

Vuoropäiväkotiin tulee viilennysjärjestelmä, josta päätettiin jo aiemmin.

Lisäksi fysiikan ja kemian luokan ilmanvaihtoa parannetaan, sillä se on osoittautunut käytössä joiltain osin riittämättömäksi. Urakka on tällä hetkellä suunnittelussa.

Kaikkien näiden muutostöiden kustannusarvio on 750 000 euroa. Investointeihin tarvitaan lisämäärärahaa, jonka suuruus on 550 000 euroa.

Imatran kaupunginhallitus käsittelee asiaa maanantaina, minkä jälkeen lisämääräraha etenee kaupunginvaltuuston päätettäväksi.

Lue myös: Mansikkalan vuoropäiväkodin hellepätsi viilenee viimein ensi kesänä – Kustannukset noin 235 000 euroa

"Perusteltuja toiveita"

Mansikkalan puukoulun tiloja on muokattu useaan otteeseen kahden viime vuoden aikana henkilökunnalta ja muun muassa lasten vanhemmilta tulleen palautteen perusteella.

Mansikkalan koulukeskuksessa on paljon avointa tilaa. Siirryttäessä tilasta toiseen seinättömyys merkitsee käytännössä häiritsevää läpikulkuliikennettä, johon uusilla lisäseinillä haetaan nyt ratkaisua.

– Vaikka muutoksia on aikaisempien palautteiden perusteella tehty kahden viime vuoden aikana, joillekin lisäratkaisuille on selvästi edelleen tarvetta. Käyttäjien esittämät toiveet ovat hyvin perusteltuja. Kun käyttäjäkyselyitä aikoinaan toteutettiin, olimme myös sitoutuneita kehittämään yhdessä tiloja palautteen pohjalta, toteaa palvelujohtaja Arja Kujala Imatran kaupungin tänään julkaisemassa tiedotteessa.