Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Imatralle perustetaan uusi liikuntaluokka – Parinkymmenen oppilaan luokalle voivat hakea myös ulkopaikkakuntalaiset

Liikuntaluokalla oppilaille tarjotaan liikuntaa jopa 10 tuntia viikossa kouluajalla.

Mansikkalan koulukeskuksessa aloittaa ensi syksynä liikuntaluokka. Liikuntaluokalla voi opiskella perusopetuksen 7.–9. luokilla.

Oppilaille tarjotaan liikuntaa kouluajalla 6–10 tuntia viikossa, kun yleisopetuksessa liikuntaa on 2–3 tuntia viikossa.

Opettaja Tommi Kotanen kertoo Imatran kaupungin tiedotteessa, että liikuntaluokan ohjelmaan kuuluu seurojen järjestämä aamuvalmennus sekä fysiikkatreeniä, valinnaisia liikunnan kursseja ja teoriaopetusta.

Liikuntaluokalle otetaan vuosittain noin 22 oppilasta. Liikuntaluokalle voivat hakea myös ulkopaikkakuntalaiset. Hakijoille järjestetään valintakoe maaliskuussa.

Liikuntaluokka on tarkoitettu liikuntaa aktiivisesti harrastaville nuorille. Tavoitteena on lisätä nuorten mahdollisuuksia toteuttaa itseään liikunnan avulla.

Uuden liikuntaluokan lisäksi jokaisessa Imatran koulukeskuksessa jatkaa Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilun ry:n vetämä Urheiluakatemia. Urheiluakatemiassa oppilas voi osallistua oman lajinsa aamuharjoituksiin kouluaikana.

Lue myös: Imatralaislähtöinen lumilautailija Matti Suur-Hamari valittiin lajinsa parhaaksi

Lue myös: Näillä kulmilla | Koulu alkoi Lyseossa Imatralla 100 vuotta sitten – Juna kuljetti oppilaita, ja sota-aikana maastouduttiin kesken kemian tunnin lähimetsään

Lue myös: Uusi aikuisten treenisali avautuu Imatralle: "Mietimme paljon, onko täällä enää tilaa uudelle salille"