Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Imatralla haetaan vapaaehtoisia aikuisia nuoria auttavaan Walkers-toimintaan

Kaupungilla kiertelevä Walkers-auto aloitti toimintansa Imatralla tänä syksynä.

Imatralla haetaan nyt aikuisia vapaaehtoistyöhön 13–17-vuotiaiden nuorten parissa. Vapaaehtoiset työskentelevät koulutettujen nuorisotyön ammattilaisten kanssa.

Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitetty nuorisotyön muoto, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Yhdistys kertoo tiedotteessaan, että Walkerseja toimii 14 paikkakunnalla ympäri Suomen. Imatralla toiminnasta vastaavat Imatran kaupungin nuorisopalvelut ja Imatran seurakunta.

Walkers-vapaaehtoiseksi haetaan netissä. Hyväksytyille hakijoille järjestetään koulutus.

Lue myös: "Imatralla ei ole nuorille oikein mitään, joskus on turvatontakin, mutta täällä on paras meininki", sanovat Walkers-autolle illalla tulleet nuoret

Yhdistyksen mukaan Walkers-toiminnan tarkoituksena on tarjota kokemus yhteisöstä, jossa keskeistä on toisten seurassa viihtyminen.

Puheenaiheet vaihtelevat kepeistä syvällisempiin. Viime vuodet ovat entisestään lisänneet nuorten tarvetta tulla nähdyiksi, kuulluiksi ja arvostetuiksi omina itsenään.

– Vapaaehtoisten aikuisten merkitys Walkers-toiminnalle on äärimmäisen suuri, Walkers-vapaaehtoistyön koordinaattori Miikka Kortelainen sanoo tiedotteessa.

Vapaaehtoisille tehdyn kyselyn perusteella Walkersissa toimiminen on heidän mielestään mielekästä ja palkitsevaa. Vapaaehtoiset aikuiset arvostavat toiminnassa nimenomaan yhteisöllisyyttä.

Lue myös: Imatran nuorisotyö siirtyy pyörien päälle Walkers-autolla, joka pörrää Imatrankoskella, Rajapatsaalla ja Mansikkalassa